Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Hajápolás

A hajunk egy korona, amit sosem kell levennünk – de csak ha megfelelően ápoljuk. A titok nem valami egyszeri csodaszerben rejlik, hanem a kiváló hajápoló termékek rendszeres használatában és apró praktikákban.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Termékcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

A hajápolás gyökerei is több ezer évre nyúlnak vissza – egészen az ókorig, ahol már felismerték hogy olajakkal és citrus gyümölcsök levével tisztítható a haj, sőt már Egyiptomban az ősz hajszálak ellen is felvették a harcot ebben a korban. A sötét középkort átugorva a következő fényes korszak a viktoriánus éra, ahol ecettel mostak hajat és tojássárgáját használtak pakolásként. 

A tizenkilencedik században szappant kezdtek el használni a hajmosáshoz, azonban ez finom filmréteget képzett a hajszálakon és egészségtelen, elnehezült hatást keltett. Később a felforralt szappanokhoz gyógynövényeket és felületaktív anyagokat kevertek, ezek voltak az első samponok – de egészen 1930-ig kellett várnunk a ma ismert sampon ősére, az első szintetikus felületkezelő anyagot tartalmazó Drene nevű termékre, amely már nem tartalmazott szappant.

Napjainkban viszont annyi termék áll bármelyik drogériában a polcokon, hogy zavarba ejtő a választék. Melyik a megfelelő? Mindre szükség van? Nincs – csak a számunkra megfelelőre. Mindenképp jó kiindulási pont, hogy szulfát- illetve parabénmentes termékeket válasszunk, hiszen hosszú távon mindkettő káros nekünk és a környezetnek is. A Dr. Konopka's vegán natúrkozmetikai hajápolási termékcsaládja például tökéletes választás, ha el akarjuk kerülni az ilyen ártalmas anyagokat. Bizonyára több házi praktika is akad bármelyik nagymama zsebében vagy DIY weboldalon - de ha nem kívánunk kísérletezni, érdemes egyszerűbb megoldásként kész hajpakolást vagy maszkot beszerezni, akkor sem marad el a hatás. Első kézből ajánljuk a Dr. Organic termékeit, melyek olyan természetes hozzávalókból készített zseniális hajápolási termékcsaládok, mint a marokkói argánolaj, a manuka méz, a szűz kókuszolaj, a szűz olívaolaj vagy a kávé illetve a kendermagolaj.

Ha lehet, hagyjuk természetesen megszáradni a hajunkat mosás után, ekkor a legérzékenyebb; és ha megoldható, inkább pólóanyaggal nyomkodjuk át, a törölköző durva szövete sértheti a hajszálakat – és semmiképp ne csavarjuk fel turbánba. Sőt, ha mód van rá, ezután kezeljük a Logona bambuszkivonatos hajvégápolójával és hajformázójával a frizura összeállítása előtt – hajunk meg fogja köszönni a gondoskodást!