Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfümös testápoló szerek

A parfümök és a testápolók története nagyjából egy időben kezdődött, hiszen az illatanyagok használata a bőr illatosításán felül annak ápolását is szolgálta.

Az egyiptomiak az elsők között voltak, akik testápoló szereket használtak, zsírokból és olajokból készült testápolókkal kenegették bőrüket, főleg fürdés után, mellyel céljuk a bőrük hidratálása és a fiatalságuk megőrzése volt.

A testápolók használatát a kínai császárság idejéből származó füves könyvek is bizonyítják, melyek a különböző gyógynövények jellemzését és testápoló hatásának leírását tartalmazták. Az ókori görögöknél az illatos fürdők élvezete és a bedörzsöléssel alkalmazott testápolók használata volt igen elterjedt, az ókori Rómában pedig olivaolajból és méhviaszból készült testápoló krémeket használtak.

Napjainkban a testápolók használata mindennapos dolog. Általános értelemben a testápolók közé tartozik az összes olyan termék, amely a testünkön lévő bőr ápolására készült. A testápolók közé tartoznak tehát az ajakbalzsamok, az arckrémek, a kézkrémek, a testápoló krémek, a testápoló olajok és a testápoló vajak is. Ennek ellenére a köznyelvben a testápoló kifejezést leginkább azokra az általános testápoló termékekre használjuk, amelyek az egész test bőrfelületének ápolására alkalmasak.

A köznyelvben használatos testápoló krémek leginkább víz és olaj keverékéből állnak. Mivel a víz és az olaj nem keveredik össze, így emulgeáló szerek használata szükséges, hogy összeálljon maga a testápoló. Ezeknek a termékeknek a fő feladata a bőr hidratálása. A leginkább keresett testápoló típus a testápoló krém, amely legfőképpen vizet tartalmaz. A másik nagy testápoló család a testápoló vajak családja, melyek zsírt tartalmaznak, ami szintén jól hidratálja a bőrt. A harmadik csoportba a testápoló olajok tartoznak, amelyek a korábban már említett hidratáló hatás mellett vizuális előnyökkel rendelkeznek, hiszen fényessé teszik bőrünket. A parfümös testápolók között mindhárom testápoló típus képviselői megtalálhatók, valamint ezeknek a termékeknek további előnye, hogy tartósan illatossá teszik bőrét.

Amennyiben használ valamiféle parfümöt, vagy van olyan parfüm illat, ami elnyerte tetszését, érdemes kipróbálnia az adott parfüm testápoló szereit.

Testápolóink között a legnépszerűbb márkák testápolói közül válogathat, ilyenek többek a között a Dolce & Gabbana, az Issey Miyake, a Paco Rabanne vagy a Yardley.