Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Eau De Parfum

A parfüm különféle illóolajok keveréke alkoholban feloldva, így több típusa is van az illatanyag koncentráció alapján. Ezek közül az Eau De Parfum (EDP) 10-30%, jellemzően 20% parfümolaj tartalommal rendelkezik. Elsősorban estére, alkalmakra ajánlott. Hatása 3-5 órán át tart.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Az Eau de Parfum jelentése „parfümös víz” – a L’Eau de Parfum pedig „a parfümös víz” – illóanyag-tartalma 10-30 % közé eshet. Átlagosan 20 % körül mozog - ezzel az egyik legtartósabb illatszer. A parfümkészítés során az illóolajokat a legaprólékosabb odafigyelés mellett készítik el, magvakból, kérgekből, növényi és állati összetevőkből. Gondolnánk, hogy nagyjából 800 kilogramm jázminvirágból nyerhető mindössze egy liter olaj? Az Eau de Parfum igen magas koncentrációban tartalmazza ezeket az illóanyagokat, így lényegesen töményebb és tartósabb, mint az Eau de Cologne vagy az Eau de Toilette. Érdemesebb esti vagy különleges alkalmakra és találkozókra tartogatni. Érdemes tudnunk, hogy a bőrünktől is függő egy-egy illat tartóssága – nem minden parfüm érezhető rajtunk azonos ideig, ez csak teszteléssel tapasztalható.

Az Eau de Parfum mellett több érdekes kifejezést is találhatunk – ilyen például a Florale, amely még nyomatékosabb arányban tartalmaz virágos jegyeket, vagy az Ambrée, ami pedig az ámbra erősebb jelenlétére szeretné felhívni a figyelmet. Az ilyen jellegű elnevezések jobbára valamelyik illatjegyre utal – de vannak megnevezések is, amelyek a parfüm intenzitására vonatkoznak. Ilyen például az Eau de Parfum Légére, mely egy könnyedebb, kevésbé tömény illatot tartalmaz mondjuk az eredeti Eau De Parfum-hoz képest olajtartalmában is – ezt a logikát követve természetesen az Eau De Parfum Extrême pont az ellenkezője, erősebb illat. Ezen túlmenően pedig léteznek megkülönböztető jelzők is – egy-egy sikeres illat esetén, amikor azt követően lényegében nem új illatot adnak ki, hanem egy variánsát, megtartják az eredeti nevet, de az Eau De Parfum mögött szerepel például az Illicit, a Neon vagy a Caresse. /Ez utóbbi nagyon leíróan a „simogató” jelentéssel bír./