Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfum

A parfüm különféle illóolajok keveréke alkoholban feloldva, így több típusa is van az illatanyag koncentráció alapján. Ezek közül a Parfum 20-40%, leggyakrabban 30% parfümolaj tartalommal rendelkezik. Előnye, hogy kis mennyiség is elég belőle, és akár 6 órán át is érezhető.

A Parfum minőségű illatszer – bár nevét univerzálisan használjuk az Eau de Cologne, Eau de Toilette és Eau de Parfum típusú  illatszerekre – magát a parfümesszenciát jelenti. Átlagosan 30 %-os az illóanyagtartalma – amely ingadozhat 15-40 % között is. A töménysége miatt kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy akár egy egész napon át is élvezhessük illatát és hatását. Régebben ezek a töménységű illatok kifejezetten kis kiszerelésben voltak elérhetőek a nagyközönség számára – 20-25- vagy 30 ml-es kiszerelésben, esetleg legnagyobbként a 45 ml-es üvegben. Mivel nagyon kevés is elég a mindennapi közérzetünkhöz – illetve túlzott használata már inkább riasztó, mint vonzó – így nagyon sokáig is kitartott ez a kis mennyiség is. Most már nagyobb kiszerelésekben is elérhető – nem ritka az 50- vagy a 100 ml-es üveg sem.

Mint ennyire koncentrált illatanyag, inkább téli, hűvösebb időkre ajánlott – bár a magas koncentráció még nem garancialevél a tartósságra. Bőrünk pH-értékétől is függő az illat „hossza” – mindenképpen érdemes tesztelni a saját bőrünkön. Gyártótól függően ez a minőség többféle kifejezés alatt is ismert lehet - “Parfum”, “Parfum Extrait”, “Extrait de Parfum”, “Perfume Extract”, “ Pure Parfum”, “Elixir de Parfum”- mindannyian ugyanazt jelentik.