Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Tisztálkodás

A tisztálkodási szokások sokat változtak az évezredek alatt, de maga a tisztálkodás valamilyen formában mindig is része volt az emberek életének. Különbség a régmúlt és a ma között a körülményekben és a tisztálkodó szerekben van csupán.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Termékcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

A tisztálkodási szokások sokat változtak az évezredek alatt, de maga a tisztálkodás valamilyen formában mindig is része volt az emberek életének. Különbség a régmúlt és a ma között a körülményekben és a tisztálkodó szerekben van csupán.

Érdekesség, hogy az ókori görögök már megfürdették az újszülöttjeiket és a templomokba is csak tisztálkodás után léphettek be az emberek. Hiúságukból kifolyólag a tisztálkodás mindennapos tevékenység volt náluk, rendszeresen fürödtek és fürdőztek. Ezzel szemben több népnél is, mint például a zsidó népnél, a valláshoz kötődött a rendszeres tisztálkodás.

A magyarok sem voltak lemaradva a tisztálkodás terén, hiszen fürdősátrakat használtak a tisztálkodáshoz, majd az 1000-es évektől nyilvános fürdőkbe jártak tisztálkodni. Az 1200-as években már Győrben és Esztergomban is léteztek ilyen nyilvános fürdőhelyek.

Ezeknek a szokásoknak a pestis és a szifilisz terjedése szabott gátat, így köszöntött be a sötét középkor a tisztálkodás terén is. Az emberek azt gondolták, hogy a víz terjeszti a betegségeket, ezért a fürdésről áttértek a parfümhasználatra. Magyarországon rendelet is tiltotta a közös tisztálkodást.

A középkort követő első előrelépés a tisztálkodás szempontjából az 1750-es években következett be, amikor legalább a férfiak viseltek és időnként váltottak alsóneműt. Eztán az ipari forradalom a tisztálkodás forradalmát is jelentette, ennek ellenére Magyarországon sokáig a heti egyszeri fürdés volt a megszokott. Tisztálkodó szerek híján a kiszáradt bőrt disznózsírral kenegették, és a szappant is zsírból főzték házilag.

Manapság egyértelmű a tisztálkodás és a tisztálkodó szerek használatának fontossága. A tisztálkodás a nap rutin része, ugyanakkor fontos odafigyelni arra, hogy a rendszeresség még nem minden, ugyanilyen lényeges a jó minőségű és a bőrünknek megfelelő tisztálkodó szerek használata.

Oldalunkon a napjainkban kapható népszerű és legjobb minőségű tisztálkodó szerek közül válogathat. A parfüm webshop folyamatosan bővülő kínálattal várja vásárlóit, nem csak a parfümök, hanem a tisztálkodó szerek tekintetében is. Nálunk a tisztálkodó szerek teljes palettájáról válogathat, kaphatók arctisztító szerek, bőrradírok, dezodoráló szerek, tusfürdők és egyéb fürdő szerek, száj- és fogtisztító szerek illetve szappanok egyaránt. 

Olyan világhírű cégek tisztálkodó szereit kínáljuk Önnek elérhető áron, mint például az Ahava, mely termékek holttengeri ásványokat tartalmaznak. A bio- és natúr tisztálkodó szerek kedvelői bőséges kínálatból válogathatnak, hiszen a Sante, a Dr. Organic, az Organic Shop vagy a Neobio termékei is kaphatók webáruházunkban. Célunk, hogy folyamatosan bővülő kínálatunkban megtalálja, és kedvező áron jusson hozzá az Önnek legmegfelelőbb tisztálkodó szerekhez.