Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Női parfümök

Női parfümök. A parfümhasználat több ezer éves múltra tekint vissza. Női parfümöket már az ókori Egyiptomban is használtak a szépségápoláshoz és a vágykeltéshez.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Női parfümök

A parfümhasználat több ezer éves múltra tekint vissza. Női parfümöket már az ókori Egyiptomban is használtak a szépségápoláshoz és a vágykeltéshez. A felsőbb osztályokba tartozó nők parfümjeinek fő alapanyagai a mandulaolaj, a méz és a fahéj voltak, míg a kevésbé tehetősek női parfümjei mentát és kakukkfüvet tartalmaztak. A későbbiekben a kereskedelemnek köszönhetően új alapanyagokkal gazdagodtak a női parfümök, ilyen volt a mirha, a kámfor és a cimetfa.

A parfümkészítés 1533-tól kezdett foglalkozássá válni, Franciaországban terjedt el legkorábban a női parfümhasználat. A XVIII. századtól egyre erősebb illatokat állítottak elő és egyre nagyobb virágtartalommal rendelkeztek a női parfümök.

Sokáig a női parfümök és a férfi illatok nem váltak élesen külön. A XVIII.-XIX. században még hasonló illatokat hordtak mindkét nem képviselői. Élesen csak a XX. században váltak el egymástól a férfi és a női parfümök.

A világ legnépszerűbb női parfümjei között a mai napig a Chanel N° 5 foglalja el az első helyet. Legelsőként 1921-ben készítették el ezt a női parfümöt, mely nem csak népszerűségében, de az elnevezés tekintetében is úttörő volt, hiszen ez volt az első „számozott” parfüm. Azóta persze más nagy divatházak is készítettek hasonló típusú névvel női parfümöt, ilyen például a Paco Rabanne Lady Million.

Egy másik klasszikus női parfüm, mely szintén töretlen népszerűségnek örvend a parfüm áruház egyre nagyobb kínálatában, az Yves Saint Laurent Paris (1983) nevű parfümje, mely a világ egyik legnagyobb parfümközpontjáról, Párizsról kapta a nevét. Az Yves Saint Laurent másik közkedvelt női parfümje az Opium, melynek első változata 1977-ben készült el.

Az egyik talán legrégebbi, de népszerűségéből, azóta sem vesztő női parfüm a Nina Ricci L’air du Temps nevű parfümje, mely 1948 óta van a piacon. A parfüm webshop egyre bővülő kínálatában ez a parfüm is megtalálható a Nina Ricci elsöprő sikert arató új női parfümjével, a Nina-val együtt.

Thierry Mugler közkedvelt női parfümje az Angel (1992) is előkelő helyet foglal el a világ top női parfümjei között. Az időtálló illatkreáció most megújult és az új Angel Eau de Toilette is megtalálható webáruházunkban.

A híres nagy női parfümgyártók közé tartozik a Lancome is, melynek két női parfümje is töretlen népszerűségnek örvend már hosszú évek óta. Ezek az O (de Lancome, 1969) és a Tresor (1990). A Lancom 2006-os női parfüm újdonsága volt a Hypnose, mellyel újabb áttörő sikert arattak. Ezen Lancome parfümök mellett az O női parfüm új verziói is kaphatók webárunkházunkban az O d’Azur és az O de L’Orangerie.

Ha a legnagyobbakról beszélünk női parfüm téren, akkor nem maradhat említés nélkül a Chaneal neve sem. Az 1984-es Coco Chanel női parfüm a mai napig az eladási listák első 10 helyezettje közé tartozik. A Chanel 2001-es női parfüm újdonsága a Coco Mademoiselle, amelyet szintén a top női parfümök között tartanak számon. Népszerűsége végett sajnos nem az olcsó parfüm kategóriában.

Az online parfüméria széles kínálatában minden nő megtalálhatja a bőréhez és egyéniségéhez leginkább illő női parfümöt. Óriási választékban kínáljuk a legnagyobb illatházak női parfümjeit, megtalálhatók nálunk a Bvlgari Omnia Crystalline-tól, a Dolce & Gabbana Light Blue-n át, a Versace Bright Crystal-ig a legnépszerűbb női parfümök. Oldalunkon a női parfümöket is folyamatosan megújuló akciókkal kínáljuk, így biztosítva van Önöknek a tartósan olcsó parfüm ár.