Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfüm szakkifejezések

Mit jelent a Parfum, Pure Parfum, Parfum Extrait...stb?

Az Parfum a legtöményebb, legdrágább parfüm koncentráció, 20-40% közötti (általában 30%) parfümolaj tartalommal. Előnye, hogy kis mennyiség is elég belőle, illata akkor is hosszú ideig tart.

Mit jelent az EDP(=L'EDP) - Eau De Parfum(=L'Eau De Parfum)?

Az Eau De Parfum az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, 10-30% közötti (leginkább 20%) parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra.

Mit jelent az EDT(=L'EDT) - Eau De Toilette(=L'Eau De Toilette)?

A másik leggyakoribb koncentráció. Az Eau de Parfum-nél kevesebb illatanyagot tartalmaz, 5-20% (jellemzően 10%), emiatt könnyedebb parfümfajta. Az Eau De Toilette általában olcsóbb, mint az Eau de Parfum. Illatuk szintén érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább esti alkalmakra ajánlott.

Mit jelent az EDC - Eau De Cologne?

Az Eau De Cologne eredetileg egy konkrét parfümmárka, amit a németországi Kölnben készítettek. Németországon kívül ez az elnevezés általában alacsony, 2-8%-os (leggyakrabban 5%) koncentrációjú parfümöt jelent. Magyarországon egy régies kifejezést, az "otkolon"-t használták erre.

Mit jelent az After shave illetve After shave balzsam?

Az after shave, borotválkozás utáni arcszesz férfiaknak, mely hűsíti és ápolja a bőrt, miközben kellemes és csábító illatot biztosít. Az after shave balzsam alkoholmentes, borotválkozás után tökéletesen hidratálja és nyugtatja a bőrt, finom és puha tapintást kölcsönözve neki - érzékeny bőrűeknek elsősorban ez ajánlott. A parfümös borotválkozás utáni termékek 1-3%-ban tartalmazzák a parfümolajokat. 

Mit jelent a parfümön az fl.oz érték?

Az fl.oz az angolszász fluid ounce (folyadék uncia) mértékegységet jelöli. A parfümökön ml-ben és fl.oz-ban is feltüntetik a termék mennyiségét, hogy minden országban egyértelmű legyen, függetlenül attól, hogy milyen mértékegységet használnak az űrmérték számításhoz.

1 fl.oz = 28,4130625 ml   (Amerikában 1 fl.oz = 29,5735295625 ml)

Legegyszerűbb átszámítás: ml*0,033814 (pl. 50 ml = 50*0,033814 = 1,7 fl.oz)

Az fl.oz értékek azonos ml értékeknél minimálisan eltérhetnek, annak fügvényében, hogy adott gyár éppen merre felé kerekít, illetve, hogy angol, vagy amerikai mértékegységet használja. 

Mit jelentenek a termékeken az alábbi kifejezések?

Splash (angol) = öntős (nem spray)

Natural Spray (angol) = Vaporisateur (francia) = fújókás (spray)

Alcohol-free (angol) = Sans Alcool (francia) = alkoholmentes 

Mik azok a feromonok?

A feromonok olyan vegyi anyagok, melyet az állatok illetve emberek szervezete termel, és tudat alatt érezhető jeleket közvetítenek fajtársaik felé, így kimagasló szerepe van a kommunikációban.

Az állatok például feromonjaik kibocsátásával jelölik meg területüket, általa ismerik fel fajtársaikat, a semleges, vagy ellenséges fajokat, és a feromonok segítségével találnak maguknak párt.

Az embereknél is - többek között - nagy szerepet játszik a párválasztás esetében. Amikor egy férfi vagy nő megérzi ezeket a hormonális-vegyi jeleket, automatikusan és ösztönösen válaszol rájuk anélkül, hogy valóban tudatosulna benne, mi is vonzza őt hozzád. 

Milyen módon fejti ki hatását a feromonos parfüm?

A manapság kapható feromon tartalmú parfümöket nem úgy kell elképzelni, mint valami szerelmi varázsszert. Mindössze annyi szerepük van, hogy a már meglévő, saját feromonjainkat még aktívabbá tegyék.

A parfüm összetevői által intenzívebben érezhető feromonokat egy, az orr belsejében kb. 7-7.5 cm-re elhelyezkedő szerv a Vomerosanal Organ (VNO) érzékeli. Amikor a VNO észleli a feromont, egy válaszra késztető jelet küld az agynak. Tehát amikor a feromonról készült tanulmányokban gyakori a szaglás szerepének fejtegetése, nem is egy illatról van szó, hanem egy kémiai reakcióról, melynek a szaglószervünkben van a receptora.

Másképpen megfogalmazva, például a párválasztásnál, a feromonjaid hatására az ellenkező nem tudat alatti szinten ellenállhatatlanul vonzónak érezhet Téged, és fokozott izgatottság, érzelem ébredhet fel benne irántad. 

Meddig tart a feromon parfüm hatása?

A feromonos parfüm kb. 7-10 órán keresztül marad aktív a testfelületen. Ruhán változó lehet.