Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Baba és gyermek kozmetikumok

Púderillat, buborékok és göndör nevetések - a baba és gyermek kozmetikumok egyszerre jelentenek törődést, védelmet, egészséget és kötődési pontot a csemeték és a szülők közt.

Hiba lenne a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket – ismerős a kifejezés, ugye? A római és ókori mindennapos tisztálkodás szokása sajnos a történelem során egy időre néhol „elveszett”- a középkorban a fürdés, a víz egyenesen tiltott dolog volt, a járványok terjedésével hozták összefüggésbe. Ha mégis tisztálkodásra került sor, a teljes család egy dézsában fürdött meg: először a családfő és a család férfitagjai, majd a nők, végül a gyerekek és a csecsemők.

Történelmünkre visszatekintve ez csak egy a tudás híján, babonából vagy vallásból elkövetett barbár szokások avagy merényletek közül, melyet higiéniai szempontból követtek el a gyermekek ellen. Sajnos az elmúlt korok még nem vették figyelembe a babák és gyermekek érzékeny bőrét, a rájuk egyenesen veszélyt jelentő eljárásokat, az allergéneket és nem fektettek hangsúlyt akkoriban a baba és gyermek kozmetikumokra.

Igazán szerencsések vagyunk, hogy a mai korban már szinte minden rendelkezésünkre áll, hogy nemcsak magunk, hanem babáink és gyermekeink egészségét megőrizzük. Hiszen a rengeteg szeretet, és a pont megfelelő hőmérsékletű fürdővíz mellett is a babák különleges törődést igényelnek. A babakozmetikumok közt megtalálhatjuk a kicsik számára megfelelő, csak organikus anyagokat tartalmazó babasamponokat, popsikrémeket és babafürdetőket. Fontos, hogy elsősorban a természetes anyagokból készült termékeket preferáljuk - a natúr körömvirág-, hibiszkusz-, zab- vagy búzavirágkivonat, a jojoba-, kókusz-, argán-, avokádó- vagy sárgabarackmagolaj és a különféle ásványi sók, mind megfelelőek. 

Egyre bővülő választékunkból ajánljuk például a Natura Siberica termékeit – a Little Siberica fantázianév alatt kifejezetten az apróságoknak javasolt készítményeket sorakoztatja fel, a szülők nagy segítségére. Szintén figyelmet érdemelnek a Schüssler Natur CosMEDics baba kozmetikumok: kizárólag természetes összetevőik kivételes gyengédséggel tisztítják és hidratálják az érzékeny bőrt. Az esti fogmosás rutinjára is már a tejfogaknál érdemes odafigyelni, ebben segítenek a Logodent jóízű, ásványi hatóanyagokban gazdag gyermekfogkrémei, melyekkel gyerekjáték lesz rávenni a csemetéket a szájápolásra. Ha pedig a fürdés utáni testápolás is megvolt, akkor már csak az esti mese marad hátra!