Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Eau De Parfum

A parfüm különféle illóolajok keveréke alkoholban feloldva, így több típusa is van az illatanyag koncentráció alapján. Ezek közül az Eau De Parfum (EDP) 10-30%, jellemzően 20% parfümolaj tartalommal rendelkezik. Elsősorban estére, alkalmakra ajánlott. Hatása 3-5 órán át tart.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Az Eau de Parfum jelentése „parfümös víz” – a L’Eau de Parfum pedig „a parfümös víz” – illóanyag-tartalma 10-30 % közé eshet. Átlagosan 20 % körül mozog - ezzel az egyik legtartósabb illatszer. A parfümkészítés során az illóolajokat a legaprólékosabb odafigyelés mellett készítik el gyantákból, magvakból, kérgekből, növényi és állati összetevőkből. Gondolnánk, hogy az indiai szantálfa 40-50 év után válik csak a parfümiparban felhasználható minőségűvé? Az Eau de Parfum magas koncentrációban tartalmazza ezeket az illóanyagokat - így lényegesen töményebb és tartósabb, mint az Eau de Cologne vagy az Eau de Toilette. Javasolt esti vagy különleges alkalmakra és találkozókra tartogatni. Érdemes tudnunk, hogy a bőrünktől is függő egy-egy illat tartóssága: nem minden parfüm érezhető rajtunk azonos ideig, ez csak teszteléssel tapasztalható!

Az Eau de Parfum mellett több érdekes kifejezést is találhatunk – ilyen például a Boisée, amelyik a fás jegyek nyomatékosabb jelenlétére utal– de vannak megnevezések is, amelyek a parfüm intenzitására vonatkoznak. Ilyen például az Eau de Parfum Fraiche, mely egy könnyedebb, kevésbé tömény illatot tartalmaz mondjuk egy  Eau De Parfum-hoz képest olajtartalmában is – ezt a logikát követve természetesen az Eau De Parfum Extrême vagy Eau De Parfum Intense pont az ellenkezője, erősebb illat. Ezen túlmenően pedig léteznek megkülönböztető jelzők is – egy-egy sikeres illat esetén, amikor azt követően lényegében nem új illatot adnak ki, hanem egy variánsát, megtartják az eredeti nevet, de az Eau De Parfum mögött szerepel például az Électrique.