Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfüm

A parfümök története több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókorban is felfedezték bizonyos illatok jótékony hatását a testre és a lélekre. Az egyiptomiak az illatos virágokat olajba áztatták és ezt az olajat használták parfümként.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Parfümök

A parfümök története több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókorban is felfedezték bizonyos illatok jótékony hatását a testre és a lélekre. Az egyiptomiak az illatos virágokat olajba áztatták és ezt az olajat használták parfümként. Az ókori görögök a házuk padlóját és falát illatosították. A rómaiak a fürdővizükhöz használtak illatos olajakat, illetve a lámpásaikba is ezekből az olajakból töltöttek, így tették az egész környezetüket kellemes illatúvá. 

A modern kori parfüm történetének kezdete a XVI. századra tehető. A Firenzéből származó Medici Katalin nevéhez fűződik a parfümhasználat elterjedése, ő hozta ugyanis divatba a parfümöket a francia udvar köreiben. A XVI. században élt Mauritius Frangipani is, aki elsőként oldotta fel az illatanyagokat égetett szeszben, így őt tekintjük a mai parfümök megteremtőjének.

A XVII. századtól Grasse városa vált a parfümkészítés központjává, ahol a kesztyűkészítők a termékeik illatosításához használtak parfümöt. A XVIII. században egyre szélesebb körben terjedt el a parfümök használata valamint elkészült az első kölnivíz is. Legelőször egy olasz ószeres kezdett el csodavíz néven parfümöt árulni, majd miután Kölnben telepedett le, a termékét Kölnischwasswer-nek, tehát kölnivíznek nevezte el.

A XVIII.-XIX. században a férfiak és a nők hasonló parfümöket használtak, leginkább a levendulát, az ibolyát és a rózsát kedvelték. A XX. században váltak a külön a férfi és a női parfümök.

A XIX. század közepéig csak növényi olajokat használtak a parfümök elkészítéséhez, a XX. századtól azonban lehetővé vált az alapanyagok kémiai útón történő előállítása, ez tette lehetővé, hogy a parfümgyártás ipari méreteket öltsön. Ennek ellenére a mai napig vannak olyan parfümgyárak, ahol csak természetes alapanyagokat használnak.

Az 1920-as években William Cruise kidolgozott egy skálát, amely megmutatja a különböző illatok párolgási sebességét, így a parfümöket is kategorizálhatjuk. Ez alapján vannak alapillatok, amelyek a legtovább maradnak meg a bőrön, vannak szívillatok, amelyek általában csak 10-30 perccel a használat után lesznek érezhetők és 4-5 órán keresztül maradnak meg, a harmadik csoport pedig a fejillatok csoportja, amelyek gyorsan elpárolognak, átlagosan 10-15 percig érezhetők.

A parfümök alapanyagai két nagy csoportra oszthatók: növényi és állati eredetű alapanyagokra.
Növényi eredetű parfümalapanyagok pl.: virágok, levelek, fakéreg, csümölcshéj, magok. Állati eredetű parfümalapanyagok pl.: pézsma, szürke ámbra, kasztoreum.

A parfümök tehát nem mások, mint illóolaj keverékek, amiket nagy tisztaságú alkoholban oldanak fel. Az illatszerek töménysége nagyban különbözhet, ez befolyásolja az illat tartósságát a bőrön. A Parfüm a legtöményebb oldat, 15-20%-ban tartalmaz illóolajokat, ezt követi az Eau de Parfum, majd az Eau de Toilette és végül a leghígabb az Eau de Cologne.

Oldalunkat úgy alakítottuk ki, hogy parfümcenter parfüm webshop mindenki igényeinek megfeleljen. Nálunk Ön is megtalálhatja személyiségéhez és a bőréhez leginkább illő parfümöt. A legnagyobb divatházak férfi és női parfümjei széles választékban kaphatók, ilyenek többek között a Bvlgari, a Chanel, a Calvin Klein, a Dolce & Gabbana, a Gucci, a Giorgo Armani, a Hugo Boss, a Paco Rabanne és a Versace parfümök. De nem csupán parfümök, hanem parfümös készítmények közül is válogathat, ilyenek a parfümös dezodorok, a parfümös tisztálkodó szerek, a parfümös testápolószerek és a parfümös borotválkozószerek. A folyamatosan megújuló online parfüméria óriási akciókat kínál, hogy a legkedvezőbb parfüm árat biztosítsuk vásárlóinknak az interneten. Célunk, hogy Ön is kedvére tudjun válogatni a kiváló minőségű, eredeti, olcsó parfümök között.