Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfümös dezodorok

Válasszon a parfümjéhez leginkább illő férfi és női izzadásgátló parfümös dezodorokat, stifteket, melyek egész nap kellemes illatot biztosítanak!

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Már az ókor emberei is illatosították magukat és a környezetüket, az emberi test szagának elfedése tehát több ezer éves múltra tekint vissza. A dezodorok és az izzadásgátlás ugyanakkor csak az 1800-as évek végén került előtérbe.

Az első igazi kémiai dezodor az 1888-ban piacra dobott Mum-krém volt. Ez a dezodor egy viasz alapú, cink-kloridos dezodor volt. Ezután 1903-ban a tehetősebbek már használhatták az Everdy nevű dezodort, mely alumínium-kloridot tartalmazott. Az igazi áttörés viszont csak később következett be a dezodorok világában, akkor, amikor megjelentek az első deo spray-k.

Bőrünk nagy részének pH értéke 5,5-ös, a hónaljunké viszont 6,5-ös. Ez azt jelenti, hogy itt a természetes savas védőréteg gyengébb, ennek következtében pedig kedveznek a körülmények azoknak a baktériumoknak, amelyek kellemetlen szagú anyagokat termelnek a verejték lebontása közben. Ez tehát az izzadás folyamata, melynek elfedésére vagy megakadályozására dezodorokat használunk.

A dezodoroknak két fő típusa van. Az egyik típusú dezodorok a baktériumok szaporodását akadályozzák vagy a kellemetlen szagot erősebb illattal próbálják elnyomni. A másik csoportba az izzadás gátló dezodorok tartoznak, ezek pedig olyan dezodorok, melyek a pórusok összehúzásával csökkentik az izzadást.

A kozmetikai cikkek rangsorában manapság a dezodorok igen előkelő helyet foglalnak el. A dezodorok fogyasztása évről-évre növekszik. A nők körében a golyós dezodorok a legnépszerűbbek, a férfiak körében pedig az aeroszolos dezodorok és a stiftek a legkeresettebbek.

Manapság a dezodorokat parfümökkel együtt illetve parfümként is szokás használni. Mára a legtöbb parfümgyártó forgalmaz parfümös dezodorokat is. Ha tehát valaki használ egy bizonyos parfümöt, célszerű az adott parfüm dezodorját használnia, hogy ne keveredjen több különböző illat a testén.

Webáruházunkban a legnagyobb illatházak dezodorjai közül válogathat. Férfi és női dezodorok széles választékát kínáljuk. Áruházunkban több típusú dezodort is kínálunk deo spray-k, deo natural spray-k, deo stiftek és golyós dezodorok közül válogathat. Női vásárlóinknak a legnépszerűbb illatok dezodorait kínáljuk, ilyenek például a Nina Ricci Nina deo spray, a Paco Rabanne Lady Million deo spray vagy a Yardley különféle virágos deo spray-i. Nálunk a férfiak is megtalálhatják az általuk használt parfüm dezodorját és ők is a legnépszerűbb illatok dezodorjai között válogathatnak, ilyenek például a Montblanc Explorer deo stift, a Paco Rabanne Invictus deo stift, az Antonio Banderas Blue Seduction For Men spray vagy az Hugo Boss Boss Bottled deo spray.