Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Napvédelem

A jó idő érkezésével fel kell készítenünk a bőrünket a napfényre: ha bolondulunk is a szép barna, aranyló tónusokért, ne feledkezzünk meg a bőrünk védelméről!

Főleg világos bőrűek, kisgyermekek esetében a napfény nemcsak a vakációt és a nyaralást jelenti. Az erősebb fény és a lengébb öltözet a bőrnek nem feltétlen kedvez: az UVA és az UVB sugárzás erősödésével mindenképp használjunk bőrvédő naptejet, fényvédő krémet. Miért fontos ez? 

Amikor barnulni kezdünk, az testünk természetes reakciója az UVB (UV- Burn, mint égés) sugárzásra. Több melanint termel, ezzel a sötét pigmenttel megerősíti a védelmet a nap ellen. De amikor barnulunk, nemcsak az UVB sugárzást kapjuk folyamatosan, hanem ezzel együtt az UVA (UV-Ageing, mint öregedés) sugarakat is. Ez a típusú sugárzás sokkal mélyebbre hatol a szövetekbe, és nincs azonnal látható nyoma: de sajnos ez még veszélyesebb. Mint nevéből is kiderül, a sejtek öregedését és pigmentációs rendellenességeket okoz és akár bőrrákhoz is vezethet.

Mit tehetünk ellene? Természetesen a déli órákban, ha tehetjük, ne tartózkodjunk kint a napon nyári időszakban, és már mielőtt kimennénk a szabad levegőre, kenjük be magunkat napvédő szerekkel. Az Organic Shop és a Nature's Harmony and Wellbeing természetes összetevőivel, kellemes illattal és magas SPF (Sun Protection Factor, mint  napvédő faktor) számú fényvédő krémekkel gondolt a bőrödre. Akár nyaralni indulsz, akár munkába, a kellő védelemről gondoskodj indulás előtt. Sajnos a hosszú ruházat vagy az árnyék sem nyújt teljes körű védelmet: a kis kiszereléseket bármikor bedobhatod a táskába és kéznél lehet a napközbeni pótlásra. Az arcbőr és a kéz bőre esetében feltétlen fontos a krémek újbóli felvitele! 

Kisgyermekek esetében létfontosságú a napvédelem: az ő bőrük még fejlődés alatt áll és hiányzik a természetes védőréteg. Ne engedjük, hogy közvetlen erős sugárzás érje őket, preferáljuk a szűrt fényt és minimum 30 SPF feletti napvédő krémekkel kenjük be bőrét! 

A napozás utáni testápolók sokat segítenek a bőr hidratációjában és regenerációjában, enyhítheti a bőrpírt és elősegíti a pigmentációt. Ne feledjük, a leégés a leggyakoribb égési sérülés, ne vegyük félvállról!