Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Uniszex parfüm

Vannak olyan helyzetek, amikor nem érheti a női és férfi nemet megkülönböztetés. A parfümök világában többségében kifejezetten feminin vagy maszkulin illatokkal találkozunk, de bizonyos kompozíciók esetén az aromák sem egyértelműen férfiasak vagy nőiesek. Íme az uniszex parfümök választékunkban:

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

A fás, füstös, fűszeres illatokat jobbára a férfiakhoz társítjuk, míg a friss, virágos, púderes illatokat a hölgyekhez. Pedig a 18.-19. században, amikor még jobbára gyógyszerészek készítették a helyi közösségeknek parfümöket, egyszerű, könnyen beszerezhető és önmagukban is jó illatú alapanyagokból kevertek mindenkin kellemes illatot keltő kölniket – például rózsaolajból, levendulából, szegfűszegből vagy gyógynövényekből. Az 1792-ben megalkotott ’Eau de Cologne’, a jól ismert 4711 is uniszex illat, amely nevét a Glockengasse-n álló üzlet házszámáról kapta – mai napig ez a székhelyük. A 19. század végén a parfümhirdetések egyre inkább a hölgyek igényeire épültek, ahogy a kor fejlődött, és már több lehetőségük volt a családoknak ilyen luxusra. Ekkor kezdődött igazán, hogy az illattal érzékeltettük, hogy kik akarunk lenni – és már nem csak egy kellemes, de háttérbe szoruló pipere volt a parfüm a polcokon.

Ez a jelenünk tendenciája is, a parfümök üzenetet közvetítenek. Nemre, korra, társadalmi rangra, sőt még alkalomra is szólhatnak az illatok! Ennek ellenére érdemes mégis elsősorban olyat hordanunk, amit mi magunk is szeretünk: legfőképp az illatért. Hasonló gondolatok kapcsán került piacra Calvin Klein első uniszex parfümje: a CK One. Fejjegyei közt a bergamott, kardamom, ananász és papaya dominál, szívjegyei a jázmin, ibolya, rózsa, szerecsendió, alapjegyei pedig a pézsma és a borostyán – ezekkel a jegyekkel tökéletes harmóniába és egyensúlyba került a férfi és a női oldal.

A siker után a legtöbb parfümháznál megjelentek az uniszex illatok: Bvlgari, Cartier, és Dolce & Gabbana termékei közt is találhatunk, vagy épp a Hermèsnél – utóbbi uniszex illatai a legnépszerűbbek még webáruházunkban a Calvin Klein mellett. Egy biztos, az uniszex illatkategória is megváltoztatja a világ bináris gondolkodását a divatvilágban.