Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Guerlain

A Guerlain parfüm cég története több, mint 175 éves múltra tekint vissza. Pierre-Francois Pascal Guerlain 1828-ban egyszerű pipere cikkek árúsításával kezdte karrierjét. Később személyreszabott parfümöket is készített klienseinek, amelyek közül az Eau de Toilette Impériale olyan sikeres lett, hogy a Guerlain parfümház hamarosan több királyi családot is az ügyfelei között tudhatott.

Pierre Francois halála után helyét gyermeke, Aimé Guerlain vette át, akinek legismertebb alkotása a Jicky (1889), a világ legelső “modern” ,női parfümje. Aimé-t unokaöccse, Jacques Guerlain követte a sorban. Jacques nevéhez köthető a talán legismertebb a Shalimar (1925), melynek létrejöttét egy véletlennek köszönheti. Jacques éppen egy vanillin mintát vizsgált, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve az egészet beleborította egy a közelben lévő Jicky-be, kíváncsi volt mi fog történni.

Jean-Paul Guerlain, Jacques unokája lett a következő vezető parfümőr a cégnél. A Guerlain házat 1994-ben felvásárolta a Louis Vuitton Moet Hennessy cég. Habár Jean-Paul Guerlain 2002-ben hivatalosan nyugdíjba vonult , de továbbra is résztvett új illatok létrehozásában. 2008-ban egy új korszak kezdődött, amikor Thierry Wasser lett a Guerlain ház vezető parfümőre.

Guerlain márka több, mint 160 parfümöt alkotott megalapítása óta. Számos alkotás ezek közül kiemelkedő jelentőséggel bír a parfümök világában.

Aqua Allegoria parfüm kolekció

A kollekció 1999 óta létezik, és minden évben új darabbal gazdagodik, jelenleg összesen huszonhat parfümből áll. Az Acqua Allegoria vonal célja, hogy közelebb vigyen bennünket a természethez, és bemutassa annak kifogyhatatlan és gyönyörű illatokkal teli tárházát. A kollekció darabjai könnyedebbek és fiatalosabbak, mint az átlag Guerlain parfümök.

Champs Elysées parfüm

A vibrálóan virágos, Párizs híres körútjáról elnevezett Champs Elysées tizenöt éve sok nő kedvenc hétköznapokon viselt illata. Alkotójegyei: mimóza, rózsa, mandula és erdei gyümölcsök, amelyet sárgadinnye és egzotikus gyümölcsök követnek. Az első reklámkampányban Sophie Marceau képviselt a parfümöt, akit 2000-ben Gisele Bundchen követett.

Shalimar parfüm

Jacques Guerlain alkotása, a világ első orientális parfümje, amely Shah Jahan és Mumtaz Mahal szerelmének állít emléket. A Shalimart különböző, finom illatú virágok keverékének és az érzéki fás-ámbrás akkordoknak köszönheti, hogy ma, mint az egyik legbámulatosabb klasszikust emlegetik.

Samsara parfüm

Samsara sanksritul annyit tesz: létforgatag. A halált és születést, az egyik életből a másik való utat jelenti. A Samsara mondhatni sprituális parfüm, amelyet azoknak a nőknek készített Jean-Paul Guerlain, akik a megvilágosodás és a lelki béke titkát keresik. A fás-orientális Samsara harmónikus, magával ragadó, hipnotikus erejű, amelyet a jázmin illata ural. A rózsa, a nárcisz és az ylang-ylang pedig csak még szebbé, a tonkabab és a vanília pedig kiegyensúlyozottabbá tesz.

Insolence parfüm

Azoknak a nőknek készült, akik ki akarnak és mernek tűnni a tömegből, így nem meglepő, hogy a tehetséges Hillary Swank-et kérték fel, hogy legyen a parfüm arc. Az Insolence gyümölcsös-virágos parfüm, amely bátor keveréke piros bogyós gyümölcsöknek, áttetsző írisznek és ibolyának. Eau e toilette és eau de perfume változatban is kapható, ez utóbbiról az elismert parfümkritikus Luca Turin azt nyilatkozta, hogy vakmerő és ellenállhatatlan mestermű.

My Insolence parfüm

Az Insolence könnyedebb változata a független és magabiztos nő számára. Ez a gourmand-virágos illat az érett málna jeggyel és mandulafavirággal indít, amelyet aztán átjár az érzékien nőies jázmin átitatva titokzatos 
pacsulilevéllel.

Idylle parfüm

A Thierry Wasser alkotta Idylle egy felejthetetlen affér, az extázis és a szerelmes álmodozások parfümje. Ennek megfelelően egy örömteli virágcsokorból áll: orgona, gyöngyvirág, frézia, bazsarózsa, jázmin, bulgária rózsa érzéki chypre tónussal teszi a parfümöt a szerelem szimbólumává.

Habit Rouge

A Guerlain család megszállottan rajongott a lovakért, és a Habit Rouge az a parfüm, amellyel ezt a világ tudtára adták. A Habit Rouge a vadász illata, akinek vérében van a lovak, a vadászat, a természet és szabadság iránti szeretet. Kifejező mégis finom, igazi maszkulin illat, az első férfiak számára készített orientális parfüm. A kesernyés akkordok frissé válnak a játékos hangulatú limetól és narancstól. Fűszeres szívjegyeit a pacsuli melegíti fel. A bázisjegyekben bőrös jegyek alkotnak nemes elegyet benzoinnak és vaníliával.

Vetiver

Guerlain szerint a vetiver olyan, mint a lélegzetvétel. A természetes eleganciát kedvelő férfiaknak készült ez a parfüm. A Vetiver citrus-fás karakterű, amelyben a vetiver energiája és a fűszerek intenzitása egy friss és lendületes, mégis józan és természetes illatot alkotnak.

Guerlain Homme

Olyan férfiaknak tervezték, akik bíznak az ösztöneikben. A Guerlain Homme férfiassága, mint egy második bőr fog hozzájuk ragadni. Vibráló frissességét a Mojito koktél inspirálta. Az érzékien friss-virágos akkordot a muskátlinak és a zöldteának köszönheti. Jean-Paul Guerlain egyik kedvenc jegyével, a rebarbarával koronázta meg ezt az illatot.