Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Valentino Parfüm

A divatberkekben Valentino neve egyet jelent a szépséggel és a sikerrel - ennek tükrében a Valentino parfümök is a báj és az elegancia jegyében születtek!

A Valentino divatház atyja, Valentino Garavani 1932-ben született az észak-olaszországi Voghera-ban. Gyermekkorától kezdve hihetetlen érdeklődést tanúsított a művészetek iránt: a kis Valentino festett, rajzolt és mindehhez tehetsége is volt. Szülei biztatására 17 évesen Párizsba költözött, hogy ott tanuljon a divat mestereitől. A francia fővárosban a legnagyobbaktól tanult; segédkezett Jacques Fath és Balenciaga munkáiban, majd később Guy Laroche keze alá dolgozott két évig. 1959-ben visszatért Rómába - megnyitotta első butikját a Via Condotti-n, és az 1962-ben bemutatott kollekciója már nemzetközi elismerést is hozott. Csodásan nőies, kifinomultságot sugárzó ruhái olyan népszerűek lettek, hogy Valentinot a sztárok divattervezőjeként kezdték emlegetni.

Való igaz, hogy a legszebb színésznők és énekesnők választották Valentino barokkosan díszített, ám mégis modern hatású ruháit. Halle Berry többször viselte a vörös szőnyegen Valentino káprázatos remekműveit. Valentino halad a korral is: felismerte, hogy az internet világa mennyi lehetőséget rejt, hogy munkáit mindenki megismerje. Olyan virtuális múzeumot hozott létre, melyben megismerhetjük a 2008-ban visszavonult Valentino öt évtizedre visszanyúló munkásságát. "Boldog vagyok, hogy több ezer diák, fiatal tervező és divatszerető ember láthatja és tanulmányozhatja a munkáimat" – nyilatkozta Valentino.

A divatház a kezdeti ruhatervezésen túl már kiegészítőkkel is foglalkozik - parfümök, táskák és napszemüvegek láttak napvilágot Valentino színeiben. A parfümök is egyedi, klasszikus stílusát őrzik. Az érzékiség és a kendőzetlen szépség rejtőzik a Valentino Valentina női parfümben. A parfüm kerek üvege a dekoratív rózsa virágokkal igazi nőiességet sugall - az ilatban a vidám szamóca és a tubarózsa a meghatározó illatpár, amelyek a bergamot és a szarvasgomba érdekes fanyarságával párosulnak. A Born in Roma kollekció is sikerre született - kiváló éjszakai találkozókra és programokra.

A Valentino Donna és Valentino Uomo kollekció ellenben minden évben újabb és újabb tagokkal bővül. Illetve 2020-ban megjelent Lady Gaga szereplésével bevezetett Voce Viva parfüm, mely egy modernebb, extravagánsabb vonalat indított el a Valentino parfümök sorában. A citrus tómussal és gyömbérel indító fejillat hamar leszárad narancsvirágos vaníliafelhővé a tonkababbal megfűszerezve - kellően fűszeres, de mégis lágy kompozíció.