Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Ingyenes házhozszállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Valentino

A divatberkekben Valentino neve egyet jelent a szépséggel és a sikerrel. Ennek tükrében a Valentino parfümök is a báj és az elegancia jegyében születtek.

A Valentino divatház atyja, Valentino Garavani 1932-ben született az észak-olaszországi Voghera-ban. Gyermekkorától kezdve hihetetlen érdeklődést tanúsított a művészetek iránt; a kis Valentino festett, rajzolt és mindehhez tehetsége is volt. Szülei bíztatására Valentino 17 évesen Párizsba költözött, hogy ott tanuljon a divat mestereitől. A francia fővárosban a legnagyobbaktól tanult; segédkezett Jacques Fath és Balenciaga munkáiban, majd később Guy Laroche keze alá dolgozott 2 évig. 1959-ben visszatért Rómába és attól kezdve megállíthatatlan volt Valentino karrierje. Az 1960-as évek fordulópontnak bizonyultak Valentino számára, hiszen ekkor nyitotta meg első butikját a Via Condotti-n Rómában, és az 1962-ben bemutatott kollekciója már nemzetközi elismerést is hozott. Valentino csodásan nőies, kifinomultságot sugárzó ruhái olyan népszerűek lettek, hogy Valentinot a sztárok divattervezőjeként kezdték emlegetni.

Való igaz, hogy a legszebb színésznők és énekesnők választották Valentino barokkosan díszített, ám mégis modern hatású ruháit. Halle Berry többször viselte a vörös szőnyegen Valentino káprázatos remekműveit. A divatikonként számon tartott Sarah Jessica Parker is előszeretettel hordott Valentino által tervezett estélyi ruhákat. Valentino a 21. században – immáron 80 évesen – igazi divatcsászár, aki példaként szerepel az kezdő divattervezők szeme előtt. Valentino halad korral, felismerte, hogy az internet világa mennyi lehetőséget rejt, hogy munkáit mindenki megismerje. Olyan virtuális múzeumot hozott létre, melyben megismerhetjük a 2008-ban visszavonult divatnagypapa, Valentino öt évtizedre visszanyúló munkásságát. "Boldog vagyok, hogy több ezer diák, fiatal tervező és divatszerető ember láthatja és tanulmányozhatja a munkáimat" – nyilatkozta Valentino.

A divatház a kezdeti ruha tervezésen túl már kiegészítőkkel is foglalkozik, parfümök, táskák és napszemüvegek láttak napvilágot Valentino színeiben. A parfümök is Valentino egyedi, klasszikus stílusát őrzik. Az érzékiség és a szenvtelen szépség rejtőzik a Valentino Valentina női parfümben. A Valentino Valentina parfüm kerek üvege a dekoratív rózsa virágokkal igazi nőiességet sugall. A parfümben a vidám szamóca és a tubarózsa a meghatározó illatpár, amelyek a bergamot és a szarvasgomba érdekes fanyarságával párosulnak. A Valentino Valentina különleges illatát azoknak a nőknek ajánljuk, akik számára fontos a szépségük megőrzése. A V Valentino Ete női parfüm üvegét stílusosan V alakúra tervezték. A lila színű parfümüveg igazi virágos aromát tartalma, amely a bolgár rózsa, a viola és a jázmin kivonatában érződik. A V Valentino Ete parfüm azokat a tavaszi reggeleket idézi, mikor az ember már érzi a nyár közeledtét. Ezt a V Valentino Ete parfüm szantálfa és a pézsma keverékével éri el.

A Valentino parfümök közül minden egyéniség megtalálja a hozzá illőt. Korai kollekcióinak - mint a Valentino Rock’n Rose, a Very Valentino, vagy a Valentino V - gyártása már évekkel ezelőtt leállt, s bár a 2011-ben piacra került Valentina sorozat is kifutófélben van, de ez utóbbiak közül még szerencsére kapható pár gyöngyszem az online parfümériákban.

A Valentino Donna és Valentino Uomo kollekció ellenben minden évben újabb és újabb tagokkal bővül. Illetve 2020-ban megjelent a Lady Gaga szereplésével bevezetett Voce Viva parfüm, mely egy modernebb, extravagánsabb vonalat indított el a Valentino parfümök sorában.