• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Nina Ricci

Szűrés

Nina Ricci Parfümök Nina Ricci

 
setCustomerId#8berjg5aigku8bpq2eu3rv6tjuik09g9#category#Parfümök>Nina Ricci

A mesebeli alma Nina Ricci módra

Az olasz származású francia divattervező Nina Ricci (eredeti neve: Maria Adélaïde Nielli) 1882-ben született Torinoban. Szülővárosából 5 évesen került Firenzébe, majd

 

 

 

 

12 évesen érkezett a divat birodalmába szerencsét próbálni. Férje Luigi Ricci, ékszerésztől 1905-ben született meg gyermeke, Robert. Mielőtt saját divatházát megalapította volna, a párizsi Raffin-háznál dolgozott tervezőként. Alkotó élete javát Morlaix-ban töltötte, egy folyóparti villában. Szakmájában gyorsam elismertté vált, így olyan emberekkel dolgozott együtt, mint AndyWarhol. Első férje, Luigi Ricci korai halála után még szorosabb lett kapcsolata fiával, Robert-tel, akivel 1932 nyarán divatházat alapítottak Párizsban a Boulevard des Capucines-en. Nina Ricci a művészeti vezetést látta el, fia az üzletmenetért felelt.

 

 

 

 

 

 

 

Nina Ricci-nek egész élete a csillogásról és a divatról szólt, híres fehér Cadillacjéval száguldott Páriszban, ahogy négyszázötven varrónőből álló csapatát irányította

Ragyogó szabász volt, akit szó szerint szobrásznak tartottak. Nina tudta, hogyan kell kliensei személyiségét hangsúlyozni, ezért is volt cégük fejlődésének hajtóereje a vevők iránti nagyfokú udvariasság, így az emberek szívesen időztek üzleteikben.

Ruhái elegáns és hihetetlenül nőies vonalat képviselik, parfümjei is a romantika jegyében születtek. A ruhatervezés mellett Nina felismerte, hogy a parfümgyártással biztosíthatja pozícióját a divatvilágban. A Ricci-ház parfümjeiért fia, Robert volt a felelős, míg maga Nina nem is használt parfümöt. Ez igen meglepő attól az asszonytól, aki a világ öt legjobb parfümjének egyikét alkotta. Parfümjeinek egyediségét az is emeli, hogy Lalique, a legnevesebb üvegtervező csak a Ricci háznak tervezett üvegeket.

A Ricci parfümház legismertebb parfümje, a L’Air du Temps (Az idők szava) 1948-as megjelenése óta mit sem kopott népszerűségéből. A háború utáni időszak örömére és derülátására akarta felhívni a figyelmet a L’Air du Temps parfüm, melynek üvegen található galambpár a békét és a harmóniát hivatott szimbolizálni. Sőt egy olyan életfilozófiát is sugall, mely ellentétben a kor agresszív hangulatával, őszintébb, tisztább erkölcsiséget képvisel.

Az illat nem véletlenül került be a világ 5 legjobb parfümje közé. Az illatban csak természetes alapanyagokat használtak fel, minden egyes jegy szikrázóan elkülönül egymástól. A L’Air du Temps célja, hogy felfigyeljenek a viselőjére, ahol csak megfordul. A frissebb L’Air du Temps eau de toilette változat mellett megjelent még a Couture változat is, melyet az eredeti illat megjelenésének 60. évfordulója alkalmából alkottak.

A Deci Dela után 2001-ben, az új évezredet ünnepelve kiadták a Premier Jour parfümöt, mely már az új Nina Ricci vonalat követte. Melegen ölelő, mint egy pihe-puha pulóver, köszönhető az orientális-vaníliás jegyeknek. Nem a csábítás az elsődleges feladata a Premier Journak, hanem a meghitt, romantikus pillanatok megfűszerezése cseppnyi melegséggel.

Játékos, harapnivaló és boldogsággal telt: egy szóval így lehet jellemezni a Les Belles Cherry Fantasy-t. A Les Belles sorozat egyes darabjai egy-egy illatjegy köré épültek, a Cherry Fantasy szíve a cseresznye és a cseresznyevirág, melyet gyümölcsök özöne vesz körbe, ettől élettel telt és imádni valóan gyümölcsös az illat.

Szerelem Párizsban. Minden romantikus nő álma, hogy a szerelemmel telt párizsi levegő és az andalító Szajna-parti séták után az Eiffel-torony tetején megkérjék a kezét. Ha a Love in Paris parfüm nem is garantál lánykérést, a párizsi szerelem illatát mindenképp viselője köré varászolja. Elbűvölő illatjegyekből épül fel: a nőies rózsa és bazsarózsa mellett izgató fűszerek és déligyümölcsök gazdagítják az illatot.

2006-ban az egész világot elvarázsolta egy kis mesebeli alma, a Nina, melynek népszerűsége napról napra nő, köszönhető az azóta több Nina változat megjelenésének is. Tökéletesen felépített reklámkampányt követően az illat is egy varázslatos illatfelhőbe von: Hófehérke almafája mellett bazsarózsa, friss citrom és édesen bájos praliné a hétköznapokat tündérmesévé varázsolja. Love by Nina a tavaszi hercegnők illata, a romantikus cseresznyevirággal és zöldalmával. Divatrajongóknak a Nina Precious Edition kiadás ajánlott, melynek apró leveleit számtalan Swarovski kristály díszít.

 

A várva várt új Nina Ricci illat, a Ricci Ricci 2009-ben érkezett meg. Nőies, játékos, nagyvilági és érzéki. Igen gazdag illat, mely napjaink nagyvárosi nőinek sokoldalúsága előtt tiszteleg. Az illat szíve nőies jegyekben tobzódik, a fejjegyben fanyar bergamott és rebarbara pikáns felhangot ad, a pacsuli pedig biztosítja az illat viselőjét, hogy minden fej felé fog fordulni.

"Nina Ricci" márka értékelése 1 db vélemény alapján:
5.0
  ( 5.0 / 5 )
Értékelés és vélemény írás
5

Imádom a Nina Ricci klasszikus, elegáns, rendkívül finom nöies illatát! Egyszerre megnyugtat és elvarázsol! gratulálok a gazdag választékhoz !!! igyekszem megismerni az újdonságokat , nagyon szimpatikus a cég kínálata és árai!!!! Üdvözlettel egy új vásárló!!!