Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Nina Ricci Parfüm

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Az olasz származású francia divattervező Nina Ricci (eredeti neve: Maria Adélaïde Nielli) 1882-ben született Torinoban. Szülővárosából 5 évesen került Firenzébe, majd 12 évesen érkezett a divat birodalmába szerencsét próbálni. Férjétől, Luigi Ricci ékszerésztől 1905-ben született meg gyermekük, Robert. Mielőtt saját divatházát megalapította volna, a párizsi Raffin-háznál dolgozott tervezőként. Alkotó élete javát Morlaix-ban töltötte, egy folyóparti villában. Szakmájában gyorsan elismertté vált, így olyan emberekkel dolgozott együtt, mint Andy Warhol. Első férje korai halála után még szorosabb lett kapcsolata fiával, Robert-tel, akivel 1932 nyarán divatházat alapítottak Párizsban a Boulevard des Capucines-en. Nina Ricci a művészeti vezetést látta el, fia az üzletmenetért felelt.

Nina Ricci-nek egész élete a csillogásról és a divatról szólt, híres fehér Cadillac-jéval száguldott Párizsban, ahogy négyszázötven varrónőből álló csapatát irányította. Ragyogó szabász volt, akit szó szerint szobrásznak tartottak. Nina tudta, hogyan kell kliensei személyiségét hangsúlyozni, ezért is volt cégük fejlődésének hajtóereje a vevők iránti nagyfokú udvariasság, így az emberek szívesen időztek üzleteikben.

Ruhái az elegáns és hihetetlenül nőies vonalat képviselik, parfümjei is a romantika jegyében születtek. A ruhatervezés mellett Nina felismerte, hogy a parfümgyártással biztosíthatja pozícióját a divatvilágban. A Ricci-ház parfümjeiért fia, Robert volt a felelős, míg maga Nina nem is használt parfümöt. Ez igen meglepő attól az asszonytól, aki a világ öt legjobb parfümjének egyikét alkotta. Parfümjeinek egyediségét az is emeli, hogy Lalique, a legnevesebb üvegtervező csak a Ricci háznak tervezett üvegeket.

A Ricci parfümház legismertebb parfümje, a L'Air du Temps (Az idők levegője) 1948-as megjelenése óta mit sem kopott népszerűségéből. A háború utáni időszak örömére és derűlátására akarta felhívni a figyelmet a L'Air du Temps parfüm, melynek üvegén található galambpár a békét és a harmóniát hivatott szimbolizálni. Sőt, egy olyan életfilozófiát is sugall, mely ellentétben a kor agresszív hangulatával, őszintébb, tisztább erkölcsiséget képvisel.

Az illat nem véletlenül került be a világ 5 legjobb parfümje közé. Az illatban csak természetes alapanyagokat használtak fel, minden egyes jegy szikrázóan elkülönül egymástól. A L'Air du Temps célja, hogy felfigyeljenek a viselőjére, ahol csak megfordul. A frissebb L'Air du Temps eau de toilette változat mellett megjelent még a Couture változat is, melyet az eredeti illat megjelenésének 60. évfordulója alkalmából alkottak.

2001-ben, az új évezredet ünnepelve kiadták a Premier Jour parfümöt, mely már az új Nina Ricci vonalat követte. Melegen ölelő, mint egy pihe-puha pulóver, köszönhető az orientális-vaníliás jegyeknek. Nem a csábítás az elsődleges feladata a Premier Jour-nak, hanem a meghitt, romantikus pillanatok megfűszerezése cseppnyi melegséggel.

Szerelem Párizsban. Minden romantikus nő álma, hogy a szerelemmel telt párizsi levegő és az andalító Szajna-parti séták után az Eiffel-torony tetején megkérjék a kezét. Ha a Love in Paris parfüm nem is garantál lánykérést, a párizsi szerelem illatát mindenképp viselője köré varázsolja. Elbűvölő illatjegyekből épül fel: a nőies rózsa és bazsarózsa mellett izgató fűszerek és déligyümölcsök gazdagítják az illatot.

2006-ban az egész világot elbűvölte egy kis mesebeli alma, a Nina, melynek népszerűsége napról napra nő, köszönhető az azóta több Nina változat megjelenésének is. Tökéletesen felépített reklámkampányt követően az illat is egy varázslatos illatfelhőbe von: Hófehérke almafája mellett bazsarózsa, friss citrom és édesen bájos praliné a hétköznapokat tündérmesévé varázsolja. Love by Nina a tavaszi hercegnők illata, a romantikus cseresznyevirággal és zöldalmával. Divatrajongóknak a Nina Precious Edition kiadás ajánlott, melynek apró leveleit számtalan Swarovski kristály díszít.

A Ricci Ricci 2009-ben érkezett meg. Nőies, játékos, nagyvilági és érzéki. Igen gazdag illat, mely napjaink nagyvárosi nőinek sokoldalúsága előtt tiszteleg. Az illat szíve nőies jegyekben tobzódik, a fejjegyben fanyar bergamott és rebarbara pikáns felhangot ad, a pacsuli pedig biztosítja az illat viselőjét, hogy minden fej felé fog fordulni.