Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Férfi parfümök

800 féle férfi parfüm 2 munkanapos, ingyenes szállítással. Vásárolj a bolti árnál akár 50%-al olcsóbban.

Szűrések
Márkák
mutass többet...mutass kevesebbet...
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Férfi parfümökMaga a parfüm több ezer éves múltra tekint vissza, a férfi parfüm története viszont ennél jóval fiatalabb. Habár már az ókori nagy hadvezérek is használtak parfümöt (kifestve és illatozva vonultak végig a legyőzött városok utcáin) és a Versailles-i palota férfi tagjai is parfümözve élték mindennapjaikat, mégis sokáig nem vált külön a női és a férfi parfüm, hasonló illatokat hordtak mindkét nem képviselői. A XX. század volt a mérföldkő a férfi parfümök számára, hiszen ekkor jelentek meg az első kifejezetten férfi parfümök.

A parfüm és legfőképpen a férfi parfüm mára összeforrt a Guerlain névvel, hiszen ez az egyik légrégebbi divatház, amely 1828 óta készíti parfümjeit. Az első klasszikus férfi parfümök között volt a Jicky, melyet 1889-ben André Guerlain álmodott meg. Ez a divatház dobta piacra 1904-ben a Mouchoir de Monsieur férfi parfümöt is. Ekkortájt még nem állt rendelkezésére a férfiaknak túl nagy választék a férfi parfümök terén, csupán néhány fajta kölnivíz és levendulavíz közül választhattak.

Több, mint 40 év elteltével jelent meg 1949-ben a Moustache férfi parfüm, melyet készletben lehetett kapni, a férfi parfüm mellé járt még szappan, borotvahab és fürdősó is. A Rochas kreációja a háború utáni időszak első férfi parfümje volt.

Míg a férfi parfümök őse Olaszországban az Aqua di Silva, addig Amerikában az Old Spice hódított, Németországban a Tabac Original jelent meg elsőként a piacon, Angliában pedig a Yardley English Lavender használata terjedt el.

A 60-70-es évek hoztak nagy változást a férfi parfümök világában, hiszen az 1966-ban megjelent Christian Dior Eau Sauvage egy új korszak kezdetét jelentette a férfi parfümök számára. Ez a rozmaringos, citrusos illat vált a modern férfi illatává.

Az igazi áttörést ugyanakkor a Faberge Brut nevű férfi parfümje jelentette még 1964-ben, hiszen ez a provokatív férfi parfüm meghódította egész Amerikát a szabadon szárnyaló erőt és férfiasságot sugárzó illatával.

Napjainkban már a férfi parfümök is igen nagy választékban kaphatók, hiszen a legtöbb divatház rendelkezik férfi parfümökkel is. A legnépszerűbbek közé tartozik a Giorgio Armani Aqua di Gio nevű férfi parfüm, amely 1995-ös megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. A másik igen népszerű férfi parfümje ennek a divatháznak a Giorgio Armani Armani Code nevű illatkreáció, amivel 2004-ben hódították meg a világot.

A nagy divatházak férfi parfümjei közül a top parfümök közé tartozik többek között a Hugo Boss Boss Bottled (1998), a Versace Man Eau Fraiche (2006), a Chevignon Best of Chevignon (1995) és az Azzaro Chrome (1996) férfi parfüm.

Napjaink legnépszerűbb férfi parfümjei között előkelő helyet foglalnak el a Paco Rabanne férfi parfümök. A 2005-ben debütált Paco Rabanne Black XS sikerét, a 2008-as Paco Rabanne 1 Million hódítása követte. Az utóbbi parfüm 2010-ben a parfümcenter parfüm webshop legnépszerűbb férfi parfümje volt.

A férfi parfümök tehát ma már széles választékban állnak rendelkezésre, az folyamatosan bővülő palettáján minden férfi megtalálhatja a hozzá legjobban illő férfi parfümöt. Célunk, hogy bolti ár alatt, az olcsó parfümök között keresgélve Ön is megtalálja a kedvenc illatát, és a parfüm rendelés kényelmesen és zökkenőmentesen történjen meg.