Dr. Organic Szűz Kókuszolaj Sampon 265 ml
A hidratáló Dr. Organic Coconut Oil Sampon a tápláló kókuszolaj tulajdonságait bio esszenciális olajok és gyümölcs kivonatok keverékével egyesítve stimulálja a haj keratin rostjait, ezáltal dússá, ragyogóvá és láthatóan egészségessé teszi a hajat.
Tipp: A természetesen dús és ragyogó haj érdekében használat után ápolja tincseit Dr. Organic Coconut Oil Hajkondicionálóval.
Nem tartalmaz parabeneket, SLS-t, mesterséges színezéket, mesterséges illatanyagot és ártalmas tartósítószereket.
A Kókuszolaj hatása:
- Regenerálja a sejteket
- Ápolja száraz bőrfelületeket
- Segít a sérült haj teljeskörű regenerálásában
- Egészségügyben is sokoldalúan kifejti jótékony hatását
A kókuszolaj az egyik leghatásosabb testápoló. A szappanok és testápolók egyik leggyakoribb alapanyaga. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit és puhává teszi a bőrfelszínt. A telített zsírok pedig belülről hidratálják a száraz bőrt és nem engedik, hogy kiszáradjon. A kicserepesedett ajkakat is érdemes némi kókuszvajjal bekennie, de az érdes, száraz sarokra és könyökre is alkalmazhatjuk. Az érettebb bőrűeknek is érdemes kókuszolajjal ápolniuk az arcukat, a kókuszvajnak ugyanis magas az antioxidáns-tartalma, így védi a bőrt, ráadásul hatékonyan pótolja az elveszített lipideket. Ennek köszönhetően az arc puhábbnak, teltebbnek és fiatalabbnak látszik.
A napsugárzás, a hajszárító és hajvasaló, a légkondicionáló, a különböző hajformázó szerek, valamint a szmogos levegő nagy mértékben szárítják a hajat és a fejbőrt. Ettől a haj szálkás, töredezett, sprőd, fénytelen lesz, a fejbőr pedig viszkethet, korpásodhat. A kókuszolaj azonban ezekre is megoldást nyújt, hiszen nagyszerűen táplálja a hajat és a fejbőrt. Alkalmazásával a haj fényesebb, puhább és erősebb lesz.
A kókuszolajban található telített zsírsavak csökkentik a káros koleszterin szintjét és növelik azokét, melyek pozitívan hatnak a testünkre. A kókuszolajban található laurinsav hozzájárul ahhoz, hogy az erek rugalmasak maradjanak. A kókuszzsír az egyetlen olyan étkezési zsír, mely nem avasodik meg és nem bomlik el hő hatására, így nem képződnek benne transzzsírok.
A kókuszolaj (vagy kókuszvaj) a kevés törődést igénylő, időjárás változásait is jól tűrő kókuszpálma terméséből készül. A kókuszolajat nedves vagy száraz eljárással is elő lehet állítani (előbbinél a nyers kókuszhúsból nyerik ki az olajat, míg az utóbbinál előbb megszárítják).
A kókuszolaj 24-25 fokon válik folyékony halmazállapotúvá, ennél hidegebben szilárd, vajszerű, jól kenhető anyag. Mivel 91%-a telített zsírsav, meglehetősen stabil, így igen nagy hőmérsékletre is felhevíthető anélkül, hogy oxidálódna.
Összetevők: Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Cocamidopropyl betaine, Sodium cocoamphoacetate, Sodium lauroyl sarcosinate, Coco glucoside, Glyceryl oleate, Palmitamidopropyltrimonium chloride, Glycerin, Caprylyl/Capryl glucoside, Sorbitan sesquicaprylate, Cocos nucifera fruit extract, Carica papaya (Papaya) fruit extract, Mangifera indica (Mango) fruit extract, Theobroma cacao (Cocoa) seed extract, Garcinia mangosteena (Mangosteen) fruit extract, Ficus carica (Fig) fruit extract, Citrus aurantium dulcis, Citrus aurantium bergamia (Bergamot) fruit oil, Citrus limon peel oil, Gamma undecalactone, Maltol, 3-Hexenol, Gamma octalactone, Diacetyl natural, Sodium hydroxymethylglycinate, Potassium sorbate, Ascorbic acid, Citric acid, Limonene