Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Dior Parfüm

Dior formába öntötte a stílust és az eleganciát - majd illatokba. Parfümjei páratlan remekművek, egészen 1947 óta.

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

A normandiai ősöktől származó, politikát tanuló Christian Dior francia tervezőnek szülei diplomata karriert szántak, de tanulmányait félbeszakítva kis galériát kezdett működtetni, ahol – többek között – Picasso, Matisse és Dali képeit állította ki. Egy betegség és a gazdasági csőd miatt fordult a tervezéshez, és a Figaro Illustré illusztrátora lett, ahol kalapvázlatokat készített. Itt figyeltek fel különös tehetségére a divatházak, és szerződtették a fiatal Diort. Pár év múlva megalapította saját divatházát, ami berobbant a nemzetközi divatvilágba, forradalmasítva az úgynevezett „New Look” stílust, mely az ultranőies vonalairól volt híres. Hamar felismerte, hogy a ruhák tervezése mellett a stílusos kiegészítőkre, és minőségi parfümökre van igény, így első ruhakollekciója mellett, 1947-ben kiadta első parfümét. Az illat a Miss Dior nevet kapta, szeretett húga után.

Napjainkig már több, mint kétszáz parfüm jelent meg a Dior parfümház tervezése alatt. Christian Dior korai halála után olyan neves tervezők vezették a divatházat, mint Yves Saint Lorent, Gianfranco Ferré, majd John Galliano. Szinte lehetetlen olyan sztárt felsorolni, aki legalább egyszer nem Dior ruhában vonult végig a piros szőnyegen.

Az első kifejezetten férfiaknak szánt parfüm az 1966-ban megjelent Eau Sauvage volt, mely mai napig megtalálható a boltok polcain, és az évek során számos változattal bővült családja.

A Dior női parfümök klasszikusai az érzékiséget hangsúlyozzák, elsősorban a rózsára, jázminra, íriszre és ylang-ylangra építenek. Ide tartoznak a Dior ház legnevesebb, legdivatosabb parfümjei, mint a különleges J'Adore, Dolce Vita, Diorissimo és Dune parfümök.

Ciprusos, virágos illatcsaládba tartozik a fiatalos Miss Dior parfümsorozat, melyekben a bergamot, moha és pacsuli akkordokat manapság virágos és fás jegyekkel szelídítenek meg.

Az orientális illatok a Dior ház nagyágyúi, a fűszeres és fás illatjegyekkel komponált Addict, vagy a Poison parfümök a szenvedélyes nők védjegyévé váltak.

Férfiaknak szánt illatok közül a fás, illetve aromás illatcsaládokba tartozó kollekciók a Dior Homme, a Higher, a Fahrenheit.