• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Yves Saint Laurent

Szűrés

Yves Saint Laurent Parfümök Yves Saint Laurent

 
setCustomerId#th8kp43t3b38ggg30gsrcmdgaj6i3c5l#category#Parfümök>Yves Saint Laurent

YSL, aki hatalmat adott a nőknek

Ki az a francia divattervező, aki 11 évesen már jelmezeket készített, 18 éves korában a Vogue-ban jelentek meg divatrajzai, 21 évesen pedig már a Haute Couture királyának, a Dior divatház művészeti vezetőjeként a válságba jutott céget felvirágoztatta? Nem más, mint Yves Saint Laurent, a francia sikk nagykövete.

Bár sikertörténetnek indult élete, mégsem élvezhette felhőtlenül tehetségéből fakadó sikereit: 1960-ban, mikor 24 éves lett, katonai szolgálatra hívták, ahol idegösszeomlása miatt elektrosokk és drogkezelés alá vetették, amit később sem tudott kiheverni. Drogproblémái miatt a francia divatház kénytelen volt megválni a fiatal zseni tervezőtől. Dior temetésén megismerkedett Pierre Bergé üzletemberrel, későbbi párjával, akire támaszkodván 1961-ben megnyitotta saját divatcégét!

Újításai között szerepel a munkaruhából kreált overáll, a szmoking, a Nude-Look, és farmeranyagot is az elsők között kezdte használni. A hatvanas-hetvenes években olyan trendek úttörőjévé vált, mint a a tweedöltönyök, szűk nadrákok és a comközépig érő csizmák, vagy a klasszikussá vált női nadrágkosztüm.

YSL hipermárka Pinault-Printemps-Redoute kezébe került (Salma Hayek férje) kerüt, Yves Saint Laurent csupán a Haute Couture vonal maradt meg 2002-es visszavonulásáig. Ő az egyetlen olyan divatpápa aki saját maga nyitotta meg és zárta be műhelyét, így a mai YSL cégnél nincsen couture irányzat. Súlyos betegsége miatt, 2008-ban Párizsban végleg távozott, temetésén a francia miniszterelnök is tiszteletét tette.

Saját divatházának megalapításával egy időben készítette el első, saját tervezésű illatát, a mesterdarabnak számító Y parfümöt, mely a tervező múzsája Catherine Deneuve ihletett meg. Azóta az YSL ház közel 90 parfümöt adott ki. A legkeresettebb és legnépszerűbb 5 illat egyike is YSL! Az Opium, mint neve is mutatja, kábító és csábító remekmű, az orientális fűszerek mesteri kompozíciója. Szinte nincs olyan nő a földön, aki ne használta volna legalább egyszer!

Laurent mindig is vonzódott a színházhoz, mozicsillagokhoz, e rajongásának adózva álmodta meg az YSL parfümökmásodik királynőjét, a Cinéma-t. A nagyvilági glamour és csillogás, a melegség és fűtött érzékiség megfér e kis üvegben.
Szerencsére nyáron sem kell nélkülözni a Cinéma-t, hiszen több, kifejezetten a nyári hőségre komponált változata jelent meg. Eiffel torony, Champs-Elysée és YSL Paris. A legnépszerűbb szuvenír és ajándék nem lehet más Párizsból, mint egy üveg Paris, ami csodásan eleveníti meg az élettel nyüzsgő város illatát. Fiatal, romantikus párizsi lányok és nők ihlették a Parisienne-t, amely rózsás jegyeivel a lágy, finoman kibontakozó illatokat kedvelők kedvencévé vált. Az illat reklámarcának Kate Moss szupermodellt kérték fel, aki a mai 21. század fiatal nőideálja. Elle parfüm a szenvedély illata: édes és fás, nagyon szerethető, karakteresre álmodtak meg, hogy a határozott nőket megynyerjék magunknak, így YSL parfümök végigkísérik majd egész életüket. Baby Doll parfüm a játékos, humorral teli vidám nő illata. Édes rózsaszín költemény, de mégsem szirupos. Könnyed, mégis komolyan kell venni. E kettősség jellemző az illat összetevőire is: az édes gyümölcsöket megzabolázza a nőies virágcsokor.

Az YSL a férfiakat sem hanyagolta el illatok terén. Első, férfiaknak tervezett illatának reklámjához maga Yves Saint Laurent állt modellt – meztelenül. Természetesen a Pour Homme parfüm is hatalmas sikert aratott.

A zene ihlette YSL másik legendás férfi parfümjét, a Jazz-t. A játékos parfümben lévő illatakkordok hasonlóan bontakoznak ki a bőrön, mint ahogy a jazz dallamai. Provokáció vagy remek reklámfogás? Az M7 megjelenése hatalmas botrányt kavart, ugyanis a modell anyaszült meztelenül pózolt a parfüm reklámplakátján. Tom Ford, az YSL ház új vezetője tudta, hogy ha frissíteni akar, és fiatalítani, akkor ezekhez az eszközökhöz kell nyúlnia. A provokáció megtette hatását, mindenki az M7 parfümről beszélt. Az M7 önmagában is ütős: nehéz, gazdag és intenzív férfias illat.

Az egyik legnépszerűbb férfi parfüm szintén a francia tevező nevéhez kapcsolódik, hiszen a 2006-os megjelenése óta YSL L’Homme eladási csúcsokat dönt meg, nem véletlenül. Tökéletesen eltalált, jól időzített illatról van szó, hiszen napjainkban a provokatív, erős, fűszeres illatokkal a klasszikus férfias vonalat képviseli. Letisztult jellege, karakteres mégis lágyan visszafogott illatjegyei a magukat vállalni tudó férfiak kedvencévé vált. Népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy a megjelenése óta már számos változata látott napvilágot.

"Yves Saint Laurent" márka értékelése 0 db vélemény alapján:
0.0
  ( nincs értékelve )
Értékelés és vélemény írás