• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels Parfümök Van Cleef & Arpels

 
setCustomerId#cqndu8jjdj103059ovc84nn5rr15mh50#category#Parfümök>Van Cleef & Arpels

Van Cleef&Arpels–ékszerek francia nagykövete

Az ízig-vérig családi vállalkozásnak indult Van Cleef & Arpels francia luxus ékszercég Charles Arpels és sógora, Alfred Cleef kis manufaktúrájából indult 1896-ban. Az első üzletüket a tekintélyes Vendome téren nyitották meg 1906-ban, ahol nagy népszerűséget szereztek mesterfokon metszett drágaköves ékszereikkel és óráikkal.

Az évek során több butikot nyitottak Franciaországban, egészen 1942-ig, mikor a család emigrált az Egyesült államokba, ahol megnyitották első üzletüket. Később az egész világon elérhetőek lettek a mesés Van Cleef & Arpels ékszerek és kiegészítők. A cég 1999-ig a családi kézben volt, míg fel nem vásárolta egy francia mamutcég.A gyönyörű Van Cleef & Arpels ékszerek a sztárok körében is igen népszerűek, prominens politikai személyek, énekesnők és színésznők viselik előszeretettel a kollekció egyes darabjait jeles eseményeken. Legutóbb Madonna nyakán csodálhattunk meg egy páratlan Van Cleef & Arpels nyakéket az idei Golden Globe díjátadón, mely szerencsét is hozott az énekesnőnek.

Viszonylag későn, 1978-ban jelent meg az első Van Cleef & Arpels parfüm, a First (Első) mely egy klasszikus virágos-aldehides illat, megteremtve a cég saját, eleganciát és kifinomult stílust kölcsönző parfümjét az olyan nagy nevek mellett, mint a Chanel No.5 vagy a Hermés Caleche.

A First rendkívül gazdag virágos összetevőkben, mint a gyöngyvirág, jácint, tubarózsa és rózsa, melyek intenzív erővel bontakoznak ki a fanyarul elegáns és karakteres aldehidek mellett. A First érdekessége, hogy cibetmacska mirigyének felhasználásával (civet) készült, mely igen közkedvelt parfümalapanyag volt. Napjainkban már tilos ez a természetes alapanyagot felhasználni, a modern First parfümökben laboratóriumi környezetben előállított civetet használnak.

A First hatalmas sikere újabb változatokat szült. A First Premier Bouquet ( Premier Csokor) légies és édes tavaszi illat, melyben a legintenzívebb virágok kerültek. A szagosbükköny mézédes illatát a vodka izgalmasan szikrázó akkordja követi, mely a friss bergamottal lendületet és frissességet adnak a parfüm illatszerkezetéhez. Az értékes fás jegyek intim jellegű illatát a púderes rózsa és írisz támogatja.


Mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna, a Féerie bűbájos és magával ragadó illata és meseszerűen kidolgozott üvege a fiatalabb korosztály kedvenc parfümje lett. A luxusparfüm 2008-ban jelent meg, mely megteremtette a „haute” parfüm fogalmát. A parfümöt a tündérek mesevilága ihlette, melynek központja a szeretet. A tündér mint motívum a kupakon is megjelenik, elegánsan uralva a parfümöt. A nőiesség és a varázslatos aromák mesteri kompozícióját ismerhetjük meg, melyben a friss és zöld jegyek mellett az egyiptomi jázmin és a bolgár rózsa üdítően romantikus illata bontakozik ki.

A Rendkívüli Gyűjtemény, azaz a Collection Extraordinaire Muguet Blanc fehér liliom ihlette parfümje a mesés gyöngyvirág ártatlan illatát keretezi fehér bazsarózsával, nerolival és fehér cédrussal. Szinte áttetszően légies illat rendkívül exkluzív és kifinomult.

Kevés férfiaknak tervezett parfümöt adott ki a Van Cleef & Arpels. E ritka darabok között is elismert a Tsar, mely a ’90-es évek rendkívül gazdag illatszerkezetű parfümdivatját követi intenzív fás-aromás jegyeivel. A friss zöld és gyógynövényekkel tarkított kompozíció a legintenzívebb fűszerezést kapta a koriander, tárkony és kömény révén, melyet meglepő módon enyhe kókuszaromával krémes alapokra helyeztek.

Legújabb férfiparfümjük a Midnight in Paris Párizs krémesen érzéki éjszakai atmoszféráját mutatja be. Az izgalmas és roppant férfias bőrös jegynek köszönhetően intim hangulatot kap a parfüm, melyet a rozmaring és a bergamott friss jegye keretez. A tömjén és a mate tea füstös akkordja izgalmas hangulatot teremt, míg az ámbra érzékisége biztos alapot nyújt a krémesen füstös kompozíciónak.

"Van Cleef & Arpels" márka értékelése 0 db vélemény alapján:
0.0
  ( nincs értékelve )
Értékelés és vélemény írás