Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Eau De Cologne

A parfüm különféle illóolajok keveréke alkoholban feloldva, így több típusa is van az illatanyag koncentráció alapján. Az Eau De Cologne (EDC) 2-8%, míg a legenyhébb, az Eau Fraiche 1-3% parfümolaj tartalommal bír. Rendkívül könnyed, amolyan frissítő hatású parfümök. Tartósságuk max. 2 óra.

A francia kifejezés, az Eau de Cologne jelentése: colognei víz – történelmileg a német Cologne városára utal, ahol az első alkoholos-citrusos illatszer útjára indult. Giovanni Maria Farina alkotta meg - leírásában ő érezte benne az „olasz tavaszi reggelt, a narancsvirágot eső után és hegyi nárciszokat”. Hamarosan minden uralkodói és nemesi házban megjelent szerte a világon, de csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak.

Magyarul kölninek ismerjük ezt az illatszert. Olajtartalma 2- és 8 % közt ingadozik - így könnyed, inkább melegebb időkre ajánlott frissítő illatszer. Többnyire nagyobb kiszerelésekben is találkozunk vele, mivel a tartóssága nem túl hatékony – pár óra mindössze. Viszont ennek okán általánosan az áruk is kedvezőbb márkákon belül társaikhoz képest. A kölnivíz a mai napig megjelenik a nagy parfümmárkák repertoárjában, igazi üde felfrissülést hozva magukkal.