Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Iceberg

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-
2 termék

Az olaszoknál már-már bevett szokás, ha van egy népes család, előbb vagy utóbb valaki alapít egy márkát, vagy egy divatházat, amit aztán generációkon keresztül tovább vihetik a fiúk, lányok, unokák, legjobb esetben ükunokák. Nem volt ez másképp az Iceberg divatházzal sem. A Silvano Gerani és Guiliana Marchini által 1962-ben alapított Iceberg márka a házaspár későbbi cége, a Gilmar Csoport alá tartozott.

Az Iceberg kezdetben egy apró kötött árukat készítő társaságnak indult. Később az első olyan divatházak egyike lett, amelyek divatosabb sportruházatot gyártottak. A gondosan kidolgozott ruhák a sportos viseletben újításokat hoztak, mind anyaghasználat, mind pedig a színek terén. Az Iceberg divatház színei között helyett kapott az erőteljes narancssárga, a mélykék, valamint olyan minták, amelyeket a rajzfilmek színes kavalkádja ihletett. Férfi és női ruháiban az Iceberg egyaránt a divatos megjelenésre törekszik, valamint arra, hogy ruhái hordhatóak és kényelmesek legyenek.

Az Iceberg előbb a férfiakra koncentrált, később 1976-ban megjelentek a női kollekciók is. Első üzletüket a divat egyik fővárosában, Milánóban nyitották meg 1989-ben, két évvel később pedig már a Nagy Almában, New Yorkban is fellelhetőek voltak az Iceberg trendi készítményei. Ekkorra már bővült az Iceberg divatház profilja, az amerikai igényeknek megfelelően farmerek gyártásával is elkezdett foglalkozni.

Az igazi áttörést az Iceberg számára a 21. század hozta meg. A márkára felfigyelt pár híresség a hip-hop és a pop szakmából, így például Pharell Williams népszerű hip-hop sztár dolgozott együtt a Gilmar Csoporttal. A 2004-ben a rapsztár új kollekciót mutatott be, Ice Cream néven, amelyet a hip-hop laza dallamai inspiráltak. A híres-hírhedt örökösnő, Paris Hilton is megtisztelte a márkát egy reklám erejéig, sőt az énekes-színésznő előszeretettel hordta az Iceberg ruháit fontos eseményeken is.

A kiegészítők sem várattak magukra, napszemüvegek, órák és parfümök láttak napvilágot. Az Iceberg egyaránt igyekezett kiszolgálni a férfiak és a nők igényeit is. A 2001-ben megjelent Iceberg Effusion parfüm mindkét nem számára elérhető illatanyag. Az Iceberg Effusion for man parfüm, női megfelelőjéhez hasonlóan, egy virágosabb vonalat képvisel. Frézia, rózsa és lime illatozik az Iceberg Effusion férfiparfümben. Ami mégis férfiassá varázsolja a parfümöt, az a cédrus és a szantálfa egzotikus kettősségéből fakad.

Az Iceberg Effusion for woman parfüm méltó párja a férfiak számára készített változatnak. A fő virágok itt is szerepelnek – frézia és rózsa. A nőiességet hangsúlyozandó a parfümben az ibolya, a jázmin és a vanília érződik.

 Az Iceberg parfümök párosával születnek, így az Iceberg Twice is női és férfi parfüm formában is elérhető. Az Iceberg Twice for man frissítő bódultságot eredményez, a levendula kellemes illatával és a citrommal kiegészítve. Az Iceberg Twice for woman pedig a gyümölcsök nyárias illatát idézi, az őszibarackkal és az orchideával. A parfüm kecses üvege igazodik a benne lévő elixírhez; a frézia és ciklámen bizsergető illatanyagával csábító egyveleget ad.