Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Gres Parfüm

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-
2 termék

Az 1930-as években Germaine Krebs szobrász és festőművész művészetét nem csak a vásznon, hanem a ruhákban is szerette volna megmutatni, ezért divatházat hozott létre. Viszonylag hamar, 4 év múlva egybeolvadt Maison Alix-szal, majd végleges nevét és formáját 1942-ben érte el, mikor Alex Gres Couture néven működött tovább.  
Hihetetlenül eredeti, valóban művészi színvonalú ruhakölteményeket álmodott meg, kora legismertebb hot couture márkájának számított. Madame Gres a legnagyobb sztárokat öltöztette, mint Marlene Dietrich, Jackie Kennedy és Greta Garbo. Egyedi vágási és szabásmódja bárhol felismerhető volt, és híresen ellenállt a „hétköznapi” kollekciók tervezésének, mert szerinte ez a divat megerőszakolása. A Gres név egy anagramma a saját és férje nevének betűiből. 

Férje, Serge Czerefkov orosz festő, aki a divatház létrehozása után nem sokkal elhagyta őt. Sajnos a siker addig tartott, amíg Madame Gres élvezettel vezette a divatházat. A ’80-as években hanyatlásnak indult, így a vállalatot eladta az Escadanak.  

1959 óta a Gres neve egyet jelent az egyik legsikeresebb parfümmel. Ebben az évben jelent meg a korszakalkotó Cabochard, melynek sikere napjainkban is tart. A virágos-ciprusos parfüm minden idők legátütőbb ciprusos illatai közé tartozik. Az egyszerű, letisztult üvegen lévő csiszolt masni a Gres szimbólumává vált, parfümös üvegei gyűjtök ezreit mozgatja meg napjainkban is.  

1990-ben jelent meg a bűbájos Cabotine, mely megismételte a Cabochard sikerét, hiszen minden létező parfümös díjat bezsebelt, és a közönség is rajong a nagy illat kishúgáért. A szintén ciprusos-virágos illat elegáns és kifinomult, és a ’90-es évek gazdagságát szimbolizálja. A könnyű és tartós parfüm egy átlátszó zöld jegy köré épül, a pillangó liliom egzotikus illata adja az erejét és a könnyedségét egyaránt. Ez a növény csak néhány óráig virágzik tavasszal a Himalája környékén, így szinte lehetetlen illóolajat kivonni belőle. Ezért ilyen egyedi a Cabotine.  

Kifejezetten vidám, könnyed virágos illat a Cabotine Blue, mely egy rendkívül bájos virágos illat a maga édeskés és egyedi illatával. Meglepő, de a parfüm fejjegyében kaktusz található hibiszkusszal, melytől az illat dél-amerikai hangulatot idéz. A szívjegy ártatlan gyöngyvirág illata a koriander erőteljes fűszeres illatával és a lótusszal fokozza a déli hangulatot. Az illat zamatát az édes körte és a pamutvirág adja, mely meleg és érzéki pézsmás ágyban bontakoznak ki.