Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Balenciaga

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Illatcsalád
Ár szerint
-
1 termék

Balenciaga – a márka neve mára már teljesen összeforrt az innováció és értékállóság fogalmával. A Balenciaga világra jötte a divatszakma egyik legmeghatározóbb jelenségének számít. A márka születése egészen 1918-ra nyúlik vissza, amikor is a spanyol származású Cristóbal Balenciaga megnyitotta első üzletét San Sebastianban. A Balenciaga név ekkor a minőség garanciájává vált; maga a spanyol királyi család vásárolt a tervezőtől. A Balenciaga kreálta ruhák azonban igazi sikerüket Párizsban aratták, ahova a divattervezőnek a spanyol polgárháború miatt tovább kellett állnia. Ezután kezdődött meg a Balenciaga divattörténelmet író hódító útja. Az 1950-es években Balenciaga átszabta a ruhákat – a vállra helyezte a hangsúlyt és kiemelte a derékvonalat. Az akkori sikkhez képest ez forradalmi változást hozott, s minden divatőrült Balenciaga stílusáért rajongott. A későbbiekben is olyan alapokat helyezett el a divatszakmában, amire a mai napig építenek a designerek.

Balenciaga újításainak egyike volt például a tunika, amelyből később az ingruhák fejlődtek ki; de neki köszönhetjük a baby-doll ruhák és a ballonkabátok megjelenését is. Balenciaga nevéhez fűződik a manapság igen elegáns viselet, a magas derekú szoknya létre jötte is. Balenciaga kollekcióinak finom ruhái mind vonalvezetésben, mind anyaghasználatban is kitűntek a többi divatház közül. Formabontóan szabott ruháira bonyolult hímzéseket varrt, ezzel is megalapozva a Balenciaga időtálló hírnevét. A divatház alapítója 1972-ben hunyt el, s azóta a Balenciaga több tulajdonost is megélt már, ám nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a kétezres évek a régi fényében talált rá a Balenciaga márkára.

A Balenciaga csodálatos illatai közül hármat ajánlunk a kedves vevők figyelmébe. A Balenciaga Florabotanica női parfüm egy rejtett kertet varázsol elénk, amely tele van finomabbnál finomabb illatokkal. A Balenciaga Florabotanica parfüm illatkombinációival a menta, rózsa és szegfű találkozásával egy olyan világba repít minket, ahol minden csoda megtörténhet.

A Balenciaga Paris parfüm a legendás divatvárosnak állít emléket különleges illatjegyeivel. Az igazán elegáns parfümüvegbe rejtett Balenciaga Paris parfüm fő elemeiben fás jegyeket tartalmaz, ezek kiegészülnek az ibolya és a moha mixtúrájával. A Balenciaga Paris egy szikrázóan eredeti parfüm, amely csillogóvá teszi viselőjét.

Citrusos illatok jellemzik a Balenciaga L’Eau Rose parfümöt, melyben a cédrus és a ciprusfa játssza a főszerepet. A Balenciaga L’Eau Rose parfümöt édes és érzéki kettősnek alkották meg, a parfüm esszenciájában megtaláljuk az pezsdítő szedret és az aromás pézsmát is.