Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Virágot a virágnak

Virágot adni jó!
Az egyik legszebb és legkézenfekvőbb módja, hogy kifejezzük érzéseinket - a szeretetet, a barátságot, a hálát vagy akár a bocsánatkérést. 
Hatalmas és sokrétű választékának köszönhetően egyéni üzeneteket közvetíthetünk általa. Bármilyen alkalomra, bármely korosztálynak ajándékozhatjuk, függetlenül attól, milyen kapcsolatban állunk az illetővel. Nem lőhetünk mellé, mindig örömet fogunk okozni vele, hiszen látványa és illata egyaránt javítja a hangulatot. 

De még tökéletesebb, ha a megajándékozni kívánt személyt egy parfümbe zárt virággal lepjük meg!

Nem véletlen, hogy már az ókori civilizációk is megőrizték a virágok esszenciáját különböző parfümök, olajok és kenőcsök formájában. A parfümipar fejlődésével a mai napig is a virágos illatok dominálják a piacot. Napjaink virágos parfüm alkotásaiban elsősorban a friss és könnyed akkordok érvényesülnek, de az intenzív, erőteljes virágos kompozíciók is egyre inkább teret nyernek.

Összegyűjtöttünk hát, hogy milyen virágokat adhatsz át parfüm formájában, mert nincs is jobb, mint ha egy kis figyelmességgel és szépséggel örömet szerezhetsz valakinek az életedben.

 

Virágot a virágnak

 

RÓZSA, avagy a virágok királynője

Ha azt mondjuk, vigyél egy szál virágot, szinte mindenkinek az első, ami eszébe jut, a rózsa.
Mivel a parfümök 75%-ában előfordul, bizton állíthatjuk, illatösszetevőkből is a rózsa a legalapvetőbb.
De melyek azok a parfümök, amik kifejezetten az ő illatára épülnek? Lássuk! 

JÁZMIN, a kedvesség virága

A jázmin a ragaszkodás, azaz a szeretet kifejezésére az egyik legalkalmasabb virág, minközben a nőiesség szimbóluma is. A virágok közül ő a második leggyakrabban felbukkanó illatöszetevő, mert könnyű termeszteni és olyan aromát áraszt, melynek nem lehet ellenállni.
Íme pár parfüm, melyben a jázmin érzéki és csábító aromája dominál.

ORCHIDEA, a szépség és elegancia maga

Az orchidea különleges megjelenésének köszönhetően exkluzivitást és eleganciát sugároz, ráadásul többtízezer fajjal rendelkezik, így nem csak tökéletes és változatos ajándék virág, de a parfümiparban is igen keresett alapanyag.
Különféle fajtáinak illatanyagai a fűszerektől, beleértve a fahéjat és a vaníliát, az olyan ételeken keresztül, mint a csokoládé vagy a citrusfélék, egészen a más virágokat - például rózsákat, gyöngyvirágot és jácintot - utánzó aromákig terjednek.

GYÖNGYVIRÁG, a tisztaság és szerénység képviselője

A gyöngyvirág illatát gyakran a tisztasággal, az ártatlansággal és a természetes szépséggel társítják.
Rendkívül finom, édes és friss, enyhén púderes, ami miatt gyakran használják illatösszetevőként, különösen a tavaszra és nyárra tervezett parfümöknél. Aromája azért is vonzó, mert erős és hosszan tartó illatot kölcsönöz a parfümöknek. Tapasztalataink szerint az érettebb korosztályban igen népszerű.

EGY CSOKOR KEDVESSÉG

Ha nem kifejezetten egy bizonyos virágra akarunk koncentrálni, könnyedén találhatunk olyan parfümöt, melynek segítségével egy egész csokor virággal örvendeztethetünk meg másokat.

Fehér virágcsokor
A korábban már kiemelt jázmin és gyöngyvirág mellet leggyakrabban tubarózsa, lótuszvirág, narancsvirág, fehér liliom, fehér frézia vagy gardénia van jelen a fehér virágos parfümökben, melyek kifejezetten kellemes, üde, tisztaságot idéző illatfelhőben teljesednek ki.


Lila virágok
Ne feledkezzünk meg az olyan jellegzetes illatú lila virágokról sem, mint az üde orgona, az intenzív jácint, a fás jellegű ibolya vagy írisz, az erőteljesen aromás levendula, vagy az édeskés lilaakác és vaníliavirág. Számos parfümben vannak jelen akár fő- akár mellékszereplőként, de mindig különlegessé téve az illatélményt.

Tarka virágcsokor
A klasszikus virágos parfümökben különféle színű és aromájú virágok összesége alkot egy igazán finom, ellenállhatatlan kompozíciót.
Mintha vadvirágos rétről érkezvén egy frissen szedett, színpompás bokrétával állítanánk be szeretteinkhez.