Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Ingyenes házhozszállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Parfüm könyv

Patrick Süskind: A parfüm – Egy gyilkos története

Az illatok iránti vonzalmunk és annak a lelkünkre gyakorolt hatása már évszázadok óta létező jelenség. A különböző szagok érzékelése emlékeket ébreszt bennünk, segít felidézni az illat megismerésekor tapasztalt hangulatunkat, érzéseinket.

Számos olyan irodalmi mű íródott, illetve mozi film készült már, amely a látás, a hallás vagy az érintés képessége köré szövi a cselekményeit. Gyakran az adott érzékelés hiánya szempontjából közelítik meg a témakört. Az összes érzékünk közül a szaglás adottsága az, amelyet talán a legnehezebb hitelesen kifejezni és bemutatni egy művészi alkotásban.

Patrick Süskind német írónak mégis sikerült egy olyan regényt írnia, amelyben az illatok játsszák a főszerepet egy rendkívüli képességű férfiú mellett, kinek a szaglása egyedülállóan kifinomult. Számára minden illat és összetevő különleges. A parfüm könyv főhőse, Jean-Baptiste Grenouille jellem ábrázolása módfelett aprólékos és élethűen képes visszaadni adottságát, melyről nem is tudjuk eldönteni, hogy áldás vagy átok. Olyannyira megszállottan próbálja felkutatni a létező összes illatot, hogy az egyedi képessége, amely először egy tehetséges parfümkészítővé teszi, végül gyilkossá változtatja Őt.

A történet nagyon izgalmas és páratlan alkotás, egy horror elemekkel fűszerezett életrajzi dráma.