Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Bvlgari Allegra - Hangsúlyozd ki érzéseid!

Az olaszok híresek a családi összetartó erejükről, temperamentumukról, a véget nem érő nyár életérzéséről, a fagylaltjaikról és nyalánkságaikról, a tengerparti bulikról – neked mi jut még eszedbe róluk? Nekünk sok nagynevű divatház is – például a Bvlgari, melynek csak a neve görög hagyaték, máskülönben ízig-vérig olasz. Olyannyira, hogy az olaszok minden lételemét és egyediességét több parfümből álló kollekcióba „öntötték”: az Allegra a kísérletező parfümkedvelők paradicsoma!

Több alapillatot ismerhetünk meg – az Allegra jellegzetes bonbon jellegű üvegcséiben találkozhatunk például a bulizós Fantasia Veneta, a szerelmes-rózsás Fiori D’Amore vagy a tengeri utazó Riva Solare illataival. Önmagukban is páratlan és gazdag illatok, a Bvlgari azonban tett melléjük egy csavart – Magnify, az az nagyítsd ki érzéseid egy-egy esszencia hozzáadásával! A kollekción belül ugyanis a fehér „cukrok” egy-egy jellegzetes illatjegy esszenciáját tartalmazzák: mint a vanília, a bergamott, a pézsma, a mirrha, a pacsuli vagy a rózsa. A parfümök és esszenciák rétegzésével saját, egyedi illatot alkothatunk! Kidomboríthatunk jegyeket vagy hozzáadhatunk az esszenciákkal, amelyek egymással is kombinálhatóak - szinte végtelen számú lehetőség áll előttünk. 

Az esszenciák valóban és szinte kémikusi értelemben tömény kivonatok: mint a bergamott, amely annyira erős illóolajtartalmú termés, hogy csak érintve is érezhető a bőrön. A vanília nem édes, hanem valós vanília, szinte már csokoládé jellegű felhanggal, olyannyira koncentrált. Ha ismerjük az alapillat – zárójelben teszem hozzá, hogy akár saját kedvenc parfümünk – alkotó jegyeit, könnyedén emelhetünk ki belőle számunkra fontos attűdöket! A bergamottal a frissességet fokozhatjuk, a rózsával maximalizálhatjuk a virágos hatást, a pézsma meleg, púderes hatást fog kelteni. 

Hogyan működik ez a gyakorlatban? A BVLGARI Allegra Magnifying Vanilla Eau De Parfum például így módosíthatja az alapillatokat: 

Az Allegra Dolce Estasi-re fújva még komplexebb, melegebb árnyalatú illatot kapunk: natúr vaníliás desszert egy leheletnyi citrussal, némi keserű csokoládés tónussal és konyakkal kiegészítve.

Az Allegra Fantasia Veneta a vaníliával fülledtebb és forróbb – tompítja a pacsuli őszies hangulatát és több mélységet, bársonyos egyensúlyt ad a vörös őszibaracknak – ideális esti időszakra!

Az Allegra Spettacolore -ban a citrusok és a vibráló ibolya a Vanilla Essence hatására kandírozott gyümölcsökké alakulnak. Kevésbé partis: az írisz púderes illata határozottabban megjelenik a kompozícióban, ami belesimul a vanília felhőjébe.

A Vanilla Essence visszafogja az Allegra Fiori D'Amore illatának friss és zöld tónusait: a málnát szinte tejszínhabbal keveri, a rózsa pedig egyfajta karamellizált, krémes puhasággal vegyül.

A Riva Solare-t az olasz tengerpartról továbbkormányozza a trópusi szigetekre: a levegő továbbra is sós és rum illatát hozza a szél, de társul az orchideával és természetesen vaníliával. Szinte látjuk magunk előtt a narancsos-fekete naplementét a pálmafák alatt.

A lendületes Allegra Rock'N'Rome az extra adag vaníliával fűszeresebbé és gazdagabbá, és sokkal hangulatosabbá válik, árnyalatnyival csokoládéval: ez már nem a tengerpartra hív, hanem egy családi ünnepre.

Cikkünk megjelenésekor még korántsem befejezett a kollekció, alapillatokat és esszenciákat még jelenleg is terveznek a kezdetben 5-5 illatot számláló családhoz. Mindenképp megérdemli a figyelmet a széria, a vállalkozó kedv és az ezerféle lehetőség egy igazán üde színfolt a parfümpiacon. Az ékszerszerű cukorkákról még nem is beszélve!