• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Szempilla

Szempillaspirálok

1920-ban egy amerikai női magazinban jelent meg egy cikk arról, hogy a bórsavas szemöblítés egészségessé és szépen fénylővé varázsolja a tekintetet, valamint a szempillák rendszeres nyírása hozzájárul a hosszú és egészséges szempillákhoz. Annak ellenére, hogy a legtöbb nő átlátott a szitán és nem követte ezeket a kissé brutális szépségápolási tanácsokat, mégsem bántak magukkal kesztyűs kézzel. Az első szempillaspirálokat, illetve szempilla festékeket vazelinből és szénporból készítették, a még merészebb hölgyek pedig égetett parafát, tömjént és gyantát használtak a feltűnően fekete pillák eléréséhez.

Az első igazi szempillaspirál megjelenése lényegében ezeknek a veszélyes sminkelési szokásoknak köszönhető, hiszen amikor a Maybelline márka megteremtője T. L. Williams látta, hogy a nővére, Mabel mivel sminkeli magát elhatározta, hogy megalkotja az első szempillaspirált, amellyel kíméletesebb körülményeket teremt a szépségápoláshoz. Az általa kitalált szempillaspirált a Revlon cég továbbfejlesztette és így született meg a mai formájában ismert szempillaspirál.

Napjainkban szinte minden nőnek a táskájában ott lapul egy szempillaspirál. Ha nem születtünk hosszú, sűrű, fekete szempillákkal, akkor bizony szükségünk van egy szempillaspirálra, hogy kiemeljük szemeinket. Amikor magunknak választunk szempillaspirált, először azt kell eldöntenünk, hogy milyen szempillákat szeretnénk. A szín mellet fontos kérdés, hogy hosszabb, dúsabb, íveltebb vagy esetleg vízálló szempillákra van-e szükségünk, mert ennek függvényében kell kiválasztani a megfelelő szempillaspirál típust.

Hatásuk szerint van tehát hosszabbító szempillaspirál, amely olyan összetevőket tartalmaz, amik rátapadnak a szempillák végére és így teszik hosszabbá azokat. A dúsító szempillaspirál a vékony pillák ellenszere. Az ilyen típusú szempillaspirálok olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a szempillák tövétől a végükig fejtik ki dúsító hatásukat, ilyen anyag például a szilikon. A harmadik típusba a göndörítő szempillaspirálok tartoznak. Az ebbe a csoportba tartozó szempillaspirálok hatása nem olyan látványos, mint az előző két típusé, ezért a legtermészetesebb hatás ezekkel érhető el. Ezek a szempillaspirálok ívet adnak a pilláknak és egy finom festékréteggel vonják be azokat.

A keféjük alakja szerint is meg lehet különbeztetni a szempillaspirálokat. A sarló alakú szempillaspirál a szempillák göndörítésére használatos. A középen kiszélesedő szempillaspirált a vékony szálú, ritkás pillákra fejlesztették ki. A vaskos, dús sörtéjűszempillaspirál vastag festékanyaggal vonja be a szempillákat, így azok jóval vastagabbnak fognak tűnni, a csavar alakú szempillaspirál előnye pedig, hogy rövid sörtéje által a szempillák tövéhez közel vihető fel a festék.

Oldalunkon a legnépszerűbb márkák szempillaspiráljait kínáljuk. Figyelje akcióinkat és jusson hozzá kedvező áron a szempilláinak legmegfelelőbb szempillaspirálhoz.

setCustomerId#mts8mrksslbi2rta8u1i0vpkddhsohe6#category#Smink>Szempilla