• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Szemkontúr

Szűrés

Szemceruzák

Nincs olyan nő, akinek a neszesszerében ne lapulna egy fekete szemceruza. Ez az a nélkülözhetetlen smink eszköz, amellyel könnyen és egyszerűen feldobhatjuk megjelenésünket. A szemceruzáknak és ezek között is leginkább a fekete szemceruzának számtalan használati módja létezik. A szemceruza ügyes használatához gyakorlásra és kreativitásra van szükség, de határok tulajdonképpen nincsenek.

A szemceruza használatát illetően a fő aggodalom az elkenődés lehetősége miatt szokott lenni. Erre azonban van egy trükk, amellyel szinte biztos, hogy tartós, elkenődés-mentes eredményt érhetünk el. Mielőtt használnánk a szemceruzát, vigyünk fel egy réteg alapozót, még akkor is, ha az arcbőrünkre nem használunk, mert ez egy olyan, szinte láthatatlan réteget képez, amelybe megtapad a szemceruza.

Ha a szemceruzát kontúrként használjuk, akkor minden esetben a szemhéjfesték után húzzuk meg a vonalakat, mert ellenkező esetben aszemceruza vonalát elfedheti a festék. Ugyanakkor a szemceruza nem csupán vonalak húzására alkalmas. A szemceruza hatásos módja a smink tartósításának. A jó minőségű szemceruza igen jól tapad a bőrhöz, sokkal jobban, mint a szemhéjfesték. Ennek köszönhetően a szemceruza remek alapot tud képezni a szemhéjfesték felviteléhez.

A szemceruzák között vannak keményebb és puhább állagúak. Keményebb szemceruza akkor jön jól, ha vonalak húzására van szükség, hiszen ezek nehezebben kenődnek el és persze könnyebb velük vékony vonalat húzni. A puhább szemceruza akkor lehet jó eszköz, ha a szemceruzát szemhéjfestékként szeretnénk alkalmazni, az ilyen szemceruza ugyanis sokkal könnyebben satírozható.

Mindig fontos, hogy a szemszínünknek és a ruhánknak megfelelő színű szemceruzát használjunk és az adottságainknak megfelelően használjuk. Ha például kicsi szemünk van, akkor semmi esetre se húzzuk körbe fekete szemceruzával a szemünket, hiszen a fekete szemceruza vonala szűkíti a tekintetet. Ellenben a hatalmas szemeken remekül mutat ez az egyszerű smink. De nem kell elszomorodni a kis szeműeknek sem, hiszen számukra is van egy olyan szemceruza trükk, amellyel nagyobbá varázsolhatják a szemüket. Ha a szem belső sarkánál fehér vagy valamilyen világos és fényes szemceruzát használunk, akkor sokkal nyitottabbá válik a tekintetünk.

Szemhéjtusok

A szemhéjtus használata a 20-as években kezdődött, de szélesebb körben csak a 40-es években terjedt el, de ekkoriban még csak finom vékony vonalakat húztak a szemre. Igazi fénykorát a szemhéjtus az 50-es és 60-as években élte, akkoriban ugyanis minden magára adó nő szemhéjtussal keretezte a szemeit. Napjainkban újra divatba jött a szemhéjtus, ugyanakkor a smink termékek közül ez számít a legnagyobb mumusnak, holott van pár praktika, ami segíthet a tökéletes tusvonal meghúzásában.

A tökéletes tus vonal a szem belső és külső sarkában vékony, míg a szivárványhártya felett vastagabb. A szép szemhéjtus vonala követi a szem ívét, egyenletesen nő és csökken a vastagsága. A vonalnak közvetlenül a szempillák tövébe kell kerülnie és nem szabad megtörnie az ívnek. Nem egyszerű tehát szemhéjtus használata, de egy kis kézügyességgel és kitartással otthon is elkészíthető a tökéletes vonal.

Napjainkban a szemhéjtust kétféle formában árulják. Van az ecsetes változat, aminél arra kell odafigyelni, hogy olyanszemhéjtust válasszunk, amihez rövid és kemény ecset tartozik, ezzel ugyanis könnyebb dolgozni. A másik típus a filces szemhéjtus, ezzel a legkönnyebb dolgozni, vigyázzunk a túl hegyes fajtával, de az ecseteshez képest mindenképpen egyszerűbb ennek a használata.

A szemhéjtus vonalánál a szimmetria is nagyon fontos, mert a legkisebb eltérés is szembetűnő lehet. Ha a könyökünket letámasztjuk valahova, akkor biztosabban tudjuk használni a szemhéjtust. Ha csak egy kicsi különbség lett a két szem között, ne essünk pánikba! Egy fülpiszkáló segítségével javíthatók az apró hibák, illetve a szempillaspirál is elfedni az apró egyenetlenségeket.

Nagy divat manapság a „cicás” szem, aminél nagyon fontos, hogy ne essünk túlzásba. Felfelé ívelve kell folytatni a szemhéjtus vonalát a szem végénél, de semmi esetre se húzzuk pár milliméternél tovább a vonalat. Ügyeljünk arra is, hogy a szarkalábakba ne húzzuk bele a vonalat.

A szemhéjtus felvitele előtt alapozzuk le szemhéjunkat púderrel vagy valamiféle alapszínnel. Ez után a pillák tövébe húzzunk fekete szemceruzával egy vékony vonalat, ez lesz az alapja a tusvonalnak. Ez után feszítsük ki a szemhéjunkat és jöhet a szemhéjtus. Egy mozdulattal nehéz tökéletes vonalat húzni, ezért az a legjobb, ha a szemzug felől indítjuk a szemhéjtust és szakaszosan haladunk. Ha elkészültünk az ívvel várjunk egy kicsit, hiszen a tusnak száradnia kell.

Webáruházunkban különféle szemceruzák és szemhéjtusok közül válogathat. Figyelje akcióinkat és vásárolja meg kedvencét kedvező áron a Parfüm Centernél!

setCustomerId#k7m8qmg8vjjt2l8838si6cl5fkjcd3fh#category#Smink>Szemkontúr