• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • +36-1/696-0445
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Szemhéjtusok

Nincs a szűrésnek megfelelő termék az adatbázisban

Szemhéjtusok

A szemhéjtus használata a 20-as években kezdődött, de szélesebb körben csak a 40-es években terjedt el, de ekkoriban még csak finom vékony vonalakat húztak a szemre. Igazi fénykorát a szemhéjtus az 50-es és 60-as években élte, akkoriban ugyanis minden magára adó nő szemhéjtussal keretezte a szemeit. Napjainkban újra divatba jött a szemhéjtus, ugyanakkor a smink termékek közül ez számít a legnagyobb mumusnak, holott van pár praktika, ami segíthet a tökéletes tusvonal meghúzásában.

A tökéletes tus vonal a szem belső és külső sarkában vékony, míg a szivárványhártya felett vastagabb. A szép szemhéjtus vonala követi a szem ívét, egyenletesen nő és csökken a vastagsága. A vonalnak közvetlenül a szempillák tövébe kell kerülnie és nem szabad megtörnie az ívnek. Nem egyszerű tehát szemhéjtus használata, de egy kis kézügyességgel és kitartással otthon is elkészíthető a tökéletes vonal.

Napjainkban a szemhéjtust kétféle formában árulják. Van az ecsetes változat, aminél arra kell odafigyelni, hogy olyanszemhéjtust válasszunk, amihez rövid és kemény ecset tartozik, ezzel ugyanis könnyebb dolgozni. A másik típus a filces szemhéjtus, ezzel a legkönnyebb dolgozni, vigyázzunk a túl hegyes fajtával, de az ecseteshez képest mindenképpen egyszerűbb ennek a használata.

A szemhéjtus vonalánál a szimmetria is nagyon fontos, mert a legkisebb eltérés is szembetűnő lehet. Ha a könyökünket letámasztjuk valahova, akkor biztosabban tudjuk használni a szemhéjtust. Ha csak egy kicsi különbség lett a két szem között, ne essünk pánikba! Egy fülpiszkáló segítségével javíthatók az apró hibák, illetve a szempillaspirál is elfedni az apró egyenetlenségeket.

Nagy divat manapság a „cicás” szem, aminél nagyon fontos, hogy ne essünk túlzásba. Felfelé ívelve kell folytatni a szemhéjtus vonalát a szem végénél, de semmi esetre se húzzuk pár milliméternél tovább a vonalat. Ügyeljünk arra is, hogy a szarkalábakba ne húzzuk bele a vonalat.

A szemhéjtus felvitele előtt alapozzuk le szemhéjunkat púderrel vagy valamiféle alapszínnel. Ez után a pillák tövébe húzzunk fekete szemceruzával egy vékony vonalat, ez lesz az alapja a tusvonalnak. Ez után feszítsük ki a szemhéjunkat és jöhet a szemhéjtus. Egy mozdulattal nehéz tökéletes vonalat húzni, ezért az a legjobb, ha a szemzug felől indítjuk a szemhéjtust és szakaszosan haladunk. Ha elkészültünk az ívvel várjunk egy kicsit, hiszen a tusnak száradnia kell.

Webáruházunkban Astor, Rimmel és NYX szemhéjtusok közül válogathat. Folyamatosan bővülő kínálatunkban mindkét szemhéjtus típus képviselőit megtalálhatja, az ecsetes és a filces változatokat is. Figyelje akcióinkat és vásároljon szemhéjtust kedvező áron a Parfüm Centernél!

setCustomerId#ur33eccuuktnmtu714ldn0roo5e56g6n#category#Smink>Szemhéjtusok