• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Szemhéj

Szemhéjfestékek

Az 1990-es évek óta divat a láthatatlan smink, de persze ehhez is szükség van a megfelelő színű szemhéjfestékekre. Divat továbbá a ruhához illő smink, de nem csak a divat határozza meg a sminket, hanem a saját adottságaink is, az arcformánk, a szemformánk és a bőrszínünk.

A szemhéjfesték használatát illetően vannak alapszabályok, amelyeket be kell tartanunk, ha igazán jó sminket szeretnénk készíteni. Először is igen fontos, hogy tiszta arcbőrrel dolgozzunk, tisztítsuk meg a szennyeződésektől és a méreganyagoktól a bőrünket. Miután lealapoztuk és pirosítottuk arcbőrünket, jöhet a szemünk és előkerülhet a szemhéjfesték.

Mielőtt a szemhéjfestéket felvinnénk, húzzunk egy vonalat egy szemceruzával a felső szempillák tövéhez, majd ezt egy fültisztító pálcika segítségével satírozzuk el. Így egy olyan halvány kontúrt kapunk, ami megadja a keretet a szemhéjfestéknek és persze a szemnek.

A legáltalánosabb szemhéjfesték alkalmazás az, amikor 3 féle színt használunk egy világos, egy sötét és köztes árnyalatú szemhéjfestéket. A szemhéj belső zugába mindig a világos tónusú szemhéjfestéket használjuk, hiszen így nyitottabbá tehetjük a tekintetünket. A szemhéj külső zugába kerüljön a sötét árnyalatú szemhéjfesték, középre pedig használjuk a köztes árnyalatot. Ha felvittük mind a három árnyalatot, egy fültisztító pálcika segítségével (vagy ecsettel) dolgozzuk el a határvonalakat, satírozzuk össze a szemhéjfestékeket.

Vannak egyéb trükkök, amelyek szintén hasznosak lehetnek a szemhéjfesték használatakor. Az egyik fontos dolog, hogy a világos árnyalatú szemhéjfestéket, mindig a belső szemzugban alkalmazzuk, mert így tehetjük nyitottabbá a tekintetünket és így a kisebb szemek is nagyobbnak fognak tűnni. Egy másik trükk a szemüvegeseknek, ha nem szeretnék, hogy elvesszen a szemük a szemüveg mögött. Ha valaki rövidlátó, akkor a szemüveg kicsinyíti a szemét, ezért világos színű szemhéjfesték használata ajánlott az egész szemre, például rózsaszín, fehér vagy barna világos árnyalati. Ha pedig Ön távollátó, akkor a szemüveg lencséje optikailag növeli a szemet, ezért ajánlatos sötét szemhéjfestékkel kicsinyíteni a szemet, ugyanakkor a fekete szemhéjtus használata tilos!

A szemhéjfestékek között is többféle típussal találkozunk, meg kell találnunk itt is az igényeinknek legmegfelelőbbet. Textúra szerint két nagy csoportja van a szemhéjfestékeknek, vannak púderes (por állagú) szemhéjfestékek és vannak krémes állagúak.

A klasszikus típusba a púderes szemhéjfestékek tartoznak, ezek nagyon népszerűek, ezért óriási választékot kínálnak belőlük. Ezek között vannak por állagúak és összepréselt festéktábla formájúak, valamint ebbe a csoportba sorolhatók a szemhéjceruzák is. Van matt, csillogó és gyöngyházfényű szemhéjfesték is ebben a csoportban. A csillámló és a matt verziók egyenletes bőrfelszínt biztosítanak, míg a gyöngyházfény a szemöldökcsont kiemelésére szolgál, így varázsolja még nyitottabbá tekintetünket. A púderes szemhéjfesték felvihető ecsettel vagy szivacsos applikátorral is. Egy apró trükk: ha ráncos a szemhéjunk, ezt a típusú szemhéjfestéket használjuk, mert ez nem fog megülni a ráncokban.

A krémes szemhéjfestékek tartoznak a másik csoportba, ezek zsíros bázisúak, tégelyes és kompakt kiszerelésben kaphatók. Ezek között a festékek között is van matt, csillogó és gyöngyházfényű szemhéjfesték is. A krémes szemhéjfesték felviteléhez ecsetre van szükségünk, de akár az ujjbegyünket is használhatjuk. Mivel a krémes szemhéjfesték hajlamos a lekopásra, érdemes egy kis púderréteget felvinni rá, így könnyedén tartóssá tehetjük. Kontaktlencsét viselőknek és érzékeny bőrűeknek ez a típusú szemhéjfesték ajánlott, mivel nem hullik bele a szembe.

Webáruházunkban széles választékban talál szemhéjfestékeket. Válogasson a különféle szemhéjfestékek közül és jusson hozzá nálunk kedvező áron az adottságaihoz legjobban illő szemhéjfestékhez.

setCustomerId#p1baklls6k3hud1tsdui3stbgc8d048s#category#Smink>Szemhéj