• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Szájfények

Szűrés

Szájfények

Míg a száj festésének és kiemelésének története több ezer éves múltra tekint vissza, addig a szájfények sokkal fiatalabb múltú termékek. Az első szájfény a Max Factor által gyártott X-Rated nevű szájfény volt, amelyet 1932-ben dobtak piacra. Napjainkban a szájfény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen vannak olyanok, akik számára a rúzs túl feltűnő, de mégis szeretnék kiemelni az ajkaikat valahogyan. Számukra a legjobb megoldást a szájfény jelenti.

A szájfény tulajdonképpen egy olyan dekorkozmetikum, amely fényt és finom színt kölcsönözök az ajkaknak. A szájfények kevesebb színpigmentet tartalmaznak, mint a rúzsok, sőt vannak teljesen átlátszó változatok is, ellenben rendszerint sokkal csillogóbb hatást lehet elérni egy szájfénnyel, mint egy rúzzsal. Ami hasonlít a szájfényben és a rúzsban, hogy mindkettő tartalmaz hidratáló anyagokat, vitaminokat, valamint a legmodernebb típusok UV védelmet is biztosítanak.

Kétféleképpen használhatunk szájfényt, az egyik lehetőség az, ha a rúzsra kenünk fel egy réteget, a másik pedig, ha egyszerűen csak szájfényt kenünk az ajkainkra. A legtöbb szájfény hiába tartalmaz hidratáló összetevőket, mégis szárítja a bőrt. Emiatt fontos, hogy hidratáljuk a szánkat, mielőtt felvinnénk rá a szájfényt. Hidratáláshoz használhatjuk az arckrémünket is, de a legjobb megoldás, ha valamiféle szőlőzsírt használunk, mielőtt felkennénk a szájfényt az ajkainkra. Ezen kívül még egy dolog van, amit nem árt, ha szem előtt tartunk. Egy bizonyos kor fölött apró vertikális ráncok jelennek meg a szánk körül és ezekbe a szájfény könnyen felkúszik és megül. Ezért ha ilyen a bőrünk, akkor rúzs használata javasolt. Sajnos ezek a ráncok fiatalabb korban is megjelenhetnek a dohányzás hatására, úgyhogy figyeljünk oda, hogy milyen bőrre, mit használunk!

Napjainkban többféle típusú szájfény közül választhatunk. A legnépszerűbb a henger alakú tubusba töltött szájfény, amelyhez applikátor is tartozik. Van tubusos kiszerelés is, amihez nincsen applikátor, hanem az ujjunkkal kell felvinni a szájfényt. A keményebb állagú szájfényeket gomb alakú tégelyben forgalmazzák. Hatás szerint is megkülönböztethetjük a szájfényeket, vannak hidratálók, UV szűrősek és gyógyító hatásúak is.

Webáruhzáunkban a szájfények széles palettájáról válogathat. Figyelje akcióinkat és vásárolja meg nálunk kedvező áron a kedvenc szájfényét! Szemezgessen a MAC, az Astor, a Bourjois, a Miss Sporty és a Rimmel szájfényei valamint a Max Factor csillogó ajakbalzsamjai közül és találja meg az Önnek legmegfelelőbb szájfényt!

setCustomerId#j0odbjehjei5kn0qho271fvdev25ja5o#category#Smink>Szájfények