• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Rúzsok

Rúzsok

A rúzs története az Ókorba nyúlik vissza, hiszen már Mezopotámiában is használtak a nők rúzsokat, melyeket porrá zúzott féldrágakövekből készítettek. Az egyiptomiak szépségápolása is híres volt, ők hennából és mérgező algákból készített rúzsokkal színezték ajkukat. Az első tömör rúd formájú rúzst Abulcassis alkotta meg az iszlám reneszánsz idejében. Európában csak később, a 16. század folyamán vált népszerűvé a rúzs-használat, azonban az ezt következő évszázadokban a rúzs és maga a smink is tiltott volt, a prostituáltak és a színészek eszközének tulajdonították. A második világháború idején aztán újra népszerűvé váltak a rúzsok és ekkor született meg a ma is népszerű kicsavarható forma.

A rúzs összetevő alapjában véve nem sokat változtak az évszázadok folyamán. Ez a kozmetikai termék különféle olajokból, zsírokból, viaszból és színezőanyagokból készül. A különbség csak az a régmúlt idők rúzsai és a maiak között, hogy a napjainkban készülő rúzsok tartalmaznak pluszban különböző hidratáló anyagokat, vitaminokat és egyéb tápláló és védő összetevőket. Napjainkban kaphatók kollagén tartalmú rúzsok, melyek növelik és teltebbé teszik az ajkakat, vannak UV szűrős rúzsok és hidratáló aloe vera kivonatot tartalmazó rúzsok is, ám mindezek ellenére napjainkban is a fő alapanyag a rúzsoknak a zsír.

A mai napig a rúzs a legnépszerűbb dekorkozmetikai termék, ebből adtak el világszinten a legtöbbet. A rúzs használatát illetően is fontos az alap, amire felkerül a rúzs. Az ajkainkat tehát megfelelően elő kell készíteni a rúzs-használatra, ahhoz, hogy szép és tartós eredményt kapjunk. A mindennapi ajakápolásban egy apró trükkel eltűntethetjük a cserepeket az ajkainkról, esténként egy régi fogkefével óvatosan dörzsöljük át az ajkainkat, így élénkítjük a vérkeringést és az elhalt réteget is eltávolítjuk.

Mielőtt rúzst használnánk első lépésben hidratálni kell az ajkainkat. Ne használjunk szőlőzsírt, mert ha túl zsíros az ajkunk, akkor lefolyhat róla a rúzs. Az a legjobb, ha az arckrémünkkel vékonyan bekenjük az ajkainkat is, majd egy kis alapozót rakunk a krém fölé,a mit egyenletesen oszlassunk el az ajkainkon! A tökéletes rúzsozáshoz szükség lesz szájkontúrra is, ezzel óvatosan rajzoljuk körbe az ajkainkat, az a legjobb, ha testszínűt vagy a rúzsunkkal megegyező színű ceruzát használunk. Az első réteg rúzs felvitele után következhet a zsepire-puszilás, ami felitatja a fölösleges festéket az ajkainkról. Ez után egy kis púderrel fixáljuk ezt az első rúzs réteget és jöhet is a második. A tökéletes hatás érdekében érdemes rúzsecsetet használni, ezzel ugyanis pontosabban vihetjük fel a festéket.

Napjainkban rengeteg típusú és színű rúzs közül választhatunk. A rúzs színét illetően, mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy mi az, ami neki tetszik és jól is áll. Az egyetlen tanács az, hogy a sötétebb árnyalatok, mint a mélyvörös és a sötétlila általában öregítenek, úgyhogy 40 fölött figyeljünk oda erre, valamint arra is, hogy lehet kapni ránctalanító rúzsokat is, amik hasznos kellékeink lehetnek a mindennapokban.

Webáruházunkban világmárkák rúzsai közül válogathat. Többek között a MAC, a Rimmel, az Astor és a Max Factor rúzsait kínáljuk széles választékban. Kövesse akcióinkat és vásárolja meg nálunk kedvezményesen a kedvenc rúzsát!

setCustomerId#kquvu1109grhlp34bm5pl4ibsbqn1h86#category#Smink>Rúzsok