• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Púderek

Púderek

A púder felvitele a sminkelés utolsó előtti lépése. Ez az egyetlen olyan smink termék, amelyből bőven kell használni, ugyanakkor a sminkelés végére a púdernek láthatatlannak kell lennie. A púdertől a bőr bársonyosnak tűnik, nem fénylik, és ez fixálja tulajdonképpen magát a sminket. A púder használata több okból is elengedhetetlen, először is megszűnteti az alapozó tapadósságát, így felhelyezhető a sminkelés utolsó lépéseként az arcpír. Másodszor a púder az, ami egész nap frissen tartja az alapozót, valamint gyönyörű matt arcbőrt varázsol. Fontos azonban, hogy idősebb korban óvatosan kell bánni a púderrel, mivel a ráncos bőrön elmélyítheti és kiemelheti a barázdákat.

A napjainkban kapható púderek lehelet finomak és könnyen felvihetők még a szem köré is. Manapság már nem kell attól tartanunk, hogy eltömítik a pórusainkat, mint a régi idők rizslisztes púderei. A mai púderek szemcséinek átmérője kevesebb, mint 100 mikrométer. Ennek köszönhetően a púder alatt is tud lélegezni a bőrünk, ugyanakkor nem olyan nagyok még ezek a szemcsék, hogy porként megüljenek az arcon. A modern púderek 90%-a természetes zsírkő (talkum), 10 %-ban pedig finomra őrölt selymet és magnézium port tartalmaznak. A zsírkőnek köszönhető, hogy a púderek könnyen felvihetők és jól megtapadnak a bőrön. A legtöbb púder tartalmaz még bőrkisimító ápoló olajokat, hialuronsavat a hidratálás miatt, különböző vitaminokat (A-, és E-vitamin) és kollagént az öregedés ellen.

A púder színének kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy az alapozónknak megfelelő árnyalatot válasszunk, de vannak már manapság olyan átlátszó púderek is, amelyek bármilyen alapozóra felvihetők. A púdereket közvetlenül az alapozóra vagy a hidratálókrémre kell felvinni. A púdereknek az állaguk alapján többféle fajtája van.

A porpúder előnye, hogy nincsen benne zsír. Leginkább otthoni használatra alkalmas, ugyanakkor ezzel lehet elérni a legtökéletesebb eredményt. Nagy ecsettel vagy puha púderpamaccsal könnyen felvihető a porpúder, de először le kell rázni a felesleget a felvivő felületről. Ha bepúdereztük az arcunkat enyhe paskoló mozdulattal még jobban az arcunkra tapaszthatjuk a púderszemcséket. Végül egy tiszta ecsettel távolítsuk el a fölösleges púdert az arcbőrünkről.

Kaphatók manapság kőpúderek is, amelyeket púdertartóban, púderpamaccsal árulnak. Ezek könnyen elférnek a táskánkban és a nap közbeni igazításokra egyszerűen használhatók. Fontos azonban, hogy gyakori használat esetén figyeljünk oda a pamacs tisztítására, tanácsos időnként kimosni, mivel hamar zsíros lesz. A kőpúderek rossz tulajdonsága, hogy könnyen megkeményedhetnek, de ekkor sincs nagy baj, ha ugyanis az ecset végével egy x-et karcolunk a púder tetejére, akkor ezzel fellazíthatjuk, és újra használhatóvá tehetjük.

A púderek harmadik fajtáját a kompakt púderek jelentik. A kompakt púder tulajdonképpen összepréselt por púder. Ezek is könnyen magunkkal vihetők és használhatók a nap folyamán. Az új kompakt púderek már képesek majdnem olyan tartós eredményt produkálni, mint a por állagúak.

Webáruházunkban mindhárom púder típus képviselőit megtalálja. Csak kiváló minőségű smink termékeket forgalmazunk, köztük a MAC, az Astor, a Rimmel, Bourjois, a Max Factor és a Miss Sporty púdereit. Figyelje változó akcióinkat és jusson hozzá kedvező áron a bőréhez legjobban illő púderekhez.

setCustomerId#ptcg5bsjf617tc9610vtsgngl9ejl3ae#category#Smink>Púderek