• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Pirosítók

Pirosítók

A pirosító felvitele a jó smink utolsó lépése. Nincs más olyan kozmetikum, ami annyira hatásos lenne, mint a pirosító. A sápadt arcnak azonnal élettel teli színt és ragyogást kölcsönöz, de jót tesz a pirospozsgás arcúaknak is, hiszen a pirosító által egyenletes hatású pirosság alakítható ki az arcon. Hiába a tökéletesen kifestett szem és a legszebben csillogó szájfény, ha fakó, színtelen vagy foltos a bőrünk. Nagyon fontos tehát a pirosító használata, még a legegyszerűbb és leggyorsabb sminkek utolsó lépéseként is.

Sokan félnek pirosítót használni, pedig van pár trükk, ami rutinszerűvé teheti még a reggeli gyors smink esetében is a pirosító használatát. Az első lépés természetesen a szín kiválasztása. Ehhez nem árt, ha kipróbálunk többféle pirosítót is az arcunkon, így könnyedén kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb árnyalatot. Amikor kicsit ki vagyunk pirulva, akkor is piros az arcbőrünk és ezt a színt kell megtalálnunk a pirosítók között. A másik lehetőség, hogy a száj színével nézzük össze a pirosítót, így is természetes maradhat a hatás. A világos bőrűeknek általában a rózsaszínes és barackos árnyalatok, a sötétebb bőrűeknek pedig a pirosas és a sötét barackos pirosítók ajánlottak.

Fontos lépés, hogy megállapítsuk az arcformánkat. Napjainkban a „szép” arcforma az ovális, ezért a pirosító használatának egyik célja, hogy az árnyékolás segítségével oválisabbá tegye arcunkat. Vannak ábrák, amelyek megmutatják, hogy az egyes arcformák esetében hova tanácsos felhelyezni a pirosítót, de ettől függetlenül bátran kísérletezzünk otthon, hiszen könnyedén rátalálhatunk így is a megfelelő technikára. Ha például keskeny az arcunk szélesebbnek mutatja, ha a pirosítót a szem külső sarkától indítjuk, és a színt a fül középvonalának irányában a haj vonaláig hosszabbítjuk meg. Ha viszont széles az arcunk úgy keskenyíthetjük, ha a pirosítót függőleges mozdulatokkal az arc szélére visszük fel, majd befelé kicsit eldolgozzuk.

Fontos lépés, hogy kiválasszuk a bőrünknek megfelelő pirosító típust. Napjainkban számos állag és kiszerelés közül választhatunk, van hab, por, krém és folyékony állagú pirosító. A zsíros és vegyes bőrűeknek por állagú pirosítót érdemes használni, míg a száraz bőrűeknek a krémes állagú pirosító a legjobb választás.

Manapság a kompakt pirosító a legnépszerűbb, hiszen ezt a legkönnyebb felhelyezni. Matt és gyöngyhát fényű változatok is kaphatók, a lényeg azonban az, hogy sima és selymes állagú legyen a választott pirosító, mert ez tapad a legjobban az arcbőrünkre. Ezt a fajta pirosítót egy nagyméretű ecsettel a legkönnyebb felvinni.

Ha krémes állagú pirosítót választottunk, azt az ujjunkkal tudjuk a legkönnyebben felvinni, de ügyeljünk rá, hogy alaposan eldolgozzuk. Ezek a pirosítók nagy zsírtartalmúak, ezért a száraz bőrűeknek ajánlottak leginkább.

A pirosító felvitelének legalapvetőbb trükkje, hogy nézzünk a tükörbe és mosolyogjunk. Így látszódnak azok a kis „almácskák”, amelyeket szeretnénk kiemelni. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a pirosítót és mindig ügyeljünk az ecset vagy a szivacs tisztántartására.

Webáruházunkban csak kiváló minőségű smink termékeket talál. Válogasson többek között a MAC, az Astor, a Max Factor és a Rimmel pirosítói közül, varázsolja üdévé és élettel telivé arcbőrét! Figyelje változó akcióinkat és jusson hozzá kedvező áron a kedvenc pirosítójához!

setCustomerId#iphd22pod3s75htkt9krhbb7f65garvm#category#Smink>Pirosítók