• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Max Factor

Nincs a szűrésnek megfelelő termék

Max Factor - a mesterek kozmetikuma

Hollywood aranykorában a smink tulajdonképpen egyet jelentett Mr. Max Factor nevével. A parókagyártó, sminkmester és feltaláló arról volt híres, hogy ő álmodta meg a kor sztárjainak imidzsét: Ava Gardner, Jean Harlow és Marlene Dietrch is az ő kezei alatt szépültek.Max Factor Oroszországban született és csak 1914-ben telepedett le az Egyesült Államokban. Los Angeles-ben, a mozi fellegvárában lakott, és hamar elkezdett a kor legnevesebb filmes szakembereivel és alakjaival dolgozni. A híre hamarosan bejárta a világot, a vásznon ugyanis képes volt drámaian szép, mégis valóságos kinézetet adni a színészeknek.

1916-ban szemhéjfestékek és szemöldökceruzák árusításával kezdett a sminktermékek forgalmazásához. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen termékek Amerikában a filmiparon kívül is megjelentek, és a sikerre jellemző, hogy négy évvel később már a ma ismert legnépszerűbb sminkeszközök nagy része is Max Factor kínálatában szerepelt. Termékeit make-up néven árulta – így született meg a szó, amely ma már összeforr a szépítkezéssel.

Max Factor érdemeit végül Oscar-díjjal is elismerték, de filozófiája mindvégig egyszerű maradt: bármely nő lehet szép, ha a megfelelő eszközöket és a megfelelő művészi technikát adják a kezébe.

Max Factort végül 66 évesen, 1938-ban érte utol a halál, az üzlete pedig fiára Francois-re maradt, aki továbbvitte a vállalkozást és olyan sikertermékeket dobott a paicra, mint az első sörtés applikátorral ellátott szempillaspirál, vagy az első korrektor, az Erace, amelyet eredetileg arra terveztek, hogy elrejtse a bőrhibákat a kamerák elől.

1984 óta Max Factorra múzeum is emlékezik a Highland sugárúton. 1991-ben a vállalat a Procter and Gamble cég fennhatósága alá került, de a siker azóra is töretlen: 2001-ben megjelenik például a világ első 24 óráig tartó ajakrúzsa, a Lipfinity, 2004-ben pedig a cég szerződteti Pat McGarth-t, a világ egyik legismertebb sminkmesterét, hogy tökéletesítse a legújabb Max Factor kreációkat.


Max Factor egyik leghíresebb modern kori terméke a False Lash Effect szempillaspirál, amely olyan tekintetet kölcsönöz viselőjének, mintha műszempillát hordana.


Egy másik sikertermék a Max Factor Glossfinity körömlakk, amely 26 vibráló színben nyújt hosszan tartó, ápoló ragyogást a körmöknek.

"Max Factor" márka értékelése 0 db vélemény alapján:
0.0
  ( nincs értékelve )
Értékelés és vélemény írás