• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Körömlakkok

Nincs a szűrésnek megfelelő termék az adatbázisban

Körömlakkok

A kéz és körmök díszítése ősi hagyomány, hiszen időszámításunk előtt 5000-ben az indiai nők már hennával festették az ujjaik végét. 2000 évvel később a kínaiak már egy komplex körömlakkot alkottak, amit gumiarábikumból, zselatinból, méhviaszból, növényi színezékből és tojásfehérjéből állítottak össze. Később a manikűr feledésbe merült, csak az 1800-as években éledtek újra a szokások. Ekkoriban mellőztek mindenféle színt, csupán világos színű vörös olajat használtak körömlakként, valamint citromlével és ecettel fehérítették a körmüket az emberek.

Az első igazi körömlakk az 1920-as években jelent meg, melyet Charles Revlon fejlesztett ki és csak piros színben volt kapható. Ekkoriban a hold manikűr volt a divat, ami azt jelentette, hogy csak a körmük közepét festették ki a nők körömlakkal. 1932-ben jött az áttörés, amikor a piros mellett megjelentek más színű körömlakkok is. Ettől kezdve már igazi körömlakkról beszélünk, melyet az autók festése ihletett és a Revlon fivérek valamint Charles Lachman kémikus alkottak meg.

A tökéletes lakkozás titka az, hogy a körömlakkot kemény körmökre visszük fel, tehát ne manikűrözés után használjuk a körömlakkot! Azonban mielőtt felvinnénk a körömlakkot érdemes átpolírozni a körmöket, hiszen így homogén felületet kapunk. Polírozás után át kell törölni a körmöket, hogy eltávolítsuk a port. Első lépésben érdemes felvinni egy alapozó vagy erősítőkörömlakkot, így még tökéletesebb felületet kapunk. Az alapozó körömlakk használata azért is fontos, mert akörömlakkokban lévő pigmentek rontják a lakk tapadósságát és elszínezik a körmöket is. Ha a leírtak alapján készítjük elő körmünket a körömlakk felvitelére, biztosak lehetünk a tartós és szép eredményben.

A legjobb körömlakkok kopásálló kivitelben készülnek, legalább 4-5 napig tartják magukat. Általánosságban igaz azonban, hogy a gyöngyházfényű és csillámos körömlakkok hamarabb kopnak. A jó minőségű körömlakkok első rétegének száradási ideje 1-1,5 perc, ez után már olyan állapotban kell lennie, hogy felkenhető legyen a második körömlakkréteg. Azt azonban fontos tudni, hogy a teljes száradási idő valójában több órát jelent, ez alatt pedig sérülékeny a körömlakk. Fontos továbbá a tökéletes körömlakk ozáshoz a jó minőségű ecset, ami sok-sok vékony szálból áll és a kupaknak is kézre állónak kell lennie.

Webáruházunkban csak kiváló minőségű körömlakkokat talál. Válogasson az Astor, a Bourjois, a Max Factor, a Rimmel, a Miss Sporty és a Sante natúrkozmetikumokat gyártó cég körömlakkjai közül és találja meg a Önhöz legjobban illőt! Figyelje akcióinkat, hiszen nálunk kedvező áron vásárolhatja meg a legjobb minőségű körömlakkokat.

setCustomerId#5bjpk9tacnr0k027gtr06a334ig0adgs#category#Smink>Körömlakkok