• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • +36-1/696-0445
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Francia manikűr

Nincs a szűrésnek megfelelő termék az adatbázisban

Francia manikűr

A francia manikűr talán az egyetlen olyan manikűr módszer, ami soha nem fog kimenni a divatból, hiszen szólíd mégis szexi viselet és bármilyen alkalomhoz és ruhához illik. A francia manikűr eredete bizonytalan, de a legelterjedtebb történet szerint a XVIII. századi Párizsban találta ki egy Sitté nevű doktor. A körmök ápolására a doktor rózsafa pálcikát alkalmazott, míg a csillogást különböző krémek és paszták felvitelével érte el. A francia manikűr célja az egészséges és ápolt megjelenés biztosítása volt.

Van egy másik történet is a francia manikűr eredetét illetően. E történet szerint az 1970-es években, Los Angelesben az Orly az alapítója, Jeff Pink találta ki és dobta piacra a francia manikűrt. Állítása szerint a francia szóval csak egy kis bájt akart csempészni az elnevezésbe.

Ami biztos, hogy a francia manikűr népszerűsége hosszú ideje töretlen. A hollywoodi színésznők és a szupermodellek is előszeretettel alkalmazzák a francia manikűrt, hiszen visszafogott, de elegáns megjelenést kölcsönöz és szinte minden szituációhoz és ruhához illik.

Francia manikűr ért nem kell feltétlenül manikűröshöz menni, ma már egy kis türelemmel és kézügyességgel otthon is elkészíthetjük magunknak. Az első lépés, hogy elő kell készíteni a körmünket a francia manikűrre. Körömlakklemosóval el kell távolítani a korábbi lakkot és az egyéb szennyeződéseket a körömről. A fölösleges körömágybőrt is érdemes eltávolítani, ehhez a manikűr-szettekben található puha végű szerkezetet használjuk!

A következő lépés a francia manikűr elkészítése előtt, a körmök formázása. Oválisra vagy négyzetesre is reszelhetjük körmeinket, a francia manikűr mindkét típuson jól mutat. Ez után érdemes megmosni a kezünket, hogy a port eltávolítsuk, végül pedig törüljük teljesen szárazra a körmeinket. A francia manikűrt és az egyéb körömlakkokat is csak teljesen száraz, zsírmentes körmökre szabad felvinni, különben nem lesz egyenletes a festék és hamar le fog pattogni.

Az elő lakkréteg egy körömvédő lakk legyen, ez biztosítja a megfelelő alapot a francia manikűrnek. Többféle alapozó lakk közül válogathatunk, érdemes egy olyat kiválasztani, ami ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz, hogy ezzel is ápoljuk körmeinket.

Elérkeztünk az első konkrét lépéshez a francia manikűr felvitelében. Sablon segítségével vigyük fel a körmünk végére a fehér festéket, várjunk, amíg megszárad, majd távolítsuk el a sablont! Ez után következhet az egyrétegű fedőréteg felkenése. A francia manikűrhöz használatos fedő lakkok is ma már széles választékban kaphatók a rózsás árnyalatoktól a bézses árnyalatokig, de választhatunk teljesen átlátszó lakkot is. Ha azt szeretnénk, hogy a francia manikűr nagyon tartós legyen, érdemes felvinni egy plusz fedőréteget, ami lehetőleg egy védőlakk legyen, ez ugyanis extra védelmet nyújt a francia manikűrnek a külső hatásoktól.

Oldalunkon többféle francia manikűr készítésére alkalmas lakkot is kínálunk vásárlóinknak, hiszen a legnagyobb kozmetikai cégek rendelkeznek kifejezetten francia manikűrhöz készült termékcsaláddal. Webáruházunkban megtalálja az Astor, a Rimmel, a Miss Sporty és a Sante francia manikűr készítéséhez szánt körömlakkjait. Figyelje akcióinkat és vásárolja meg nálunk kedvező áron a francia manikűr elkészítéséhez való lakkokat!

setCustomerId#ceuv1uhhn83m66ouajem3pohbaa6eqeu#category#Smink>Francia manikűr