• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Smink - Alapozók

Alapozók

Fontos, hogy az alapozó nem önbarnító, nem korrektor és nem arcápoló. Az alapozó a bőr felszínén dolgozik, elsimítja az apró ráncokat, eltünteti az apró bőrhibákat és kiigazítja a színbeli eltéréseket az arcbőrön. A jó alapozó elengedhetetlen a jó sminkhez, hiszen ez adja az alapot az arc kikészítéséhez.

Nem egyszerű feladat megtalálni a jó minőségű és a bőrünk színével megegyező alapozót. Vannak, akiknek erősen fedő alapozóra van szükségük, ugyanakkor vannak olyanok is, akiknek csupán egy vékony réteg kell az arcukra. Van azonban néhány olyan tipp, amit mindenkinek érdemes megfogadni, aki alapozót használ.

Az első és legfontosabb szabály, hogy mindig a bőrszínünkkel megegyező alapozót használjunk, így tudunk csak természetes hatást elérni. Ha van lehetőségünk kipróbálni az alapozó színét, akkor a csuklónk belső felén nézzük meg, hogy jó-e az árnyalat. Egyszerre tanácsos csak kis mennyiségű alapozót felvinni, így könnyebben lehet dolgozni és még egy réteget felvinni sokkal könnyebb, mint leszedni egy rétegalapozót. A legszebb hatást úgy lehet elérni, ha nedves szivaccsal visszük fel az alapozót és a szivacs alapozó mentes oldalával tökéletesen el lehet egyengetni a bőrünk felszínén az alapozót. Ezeken kívül fontos az is, hogy odafigyeljünk a szavatossági időre, mert a felbontás után 1 évvel már elég nagy az esély arra, hogy az alapozó valamelyik összetevője megromlik.

Az alapozó felvitelének is van egy ajánlatos sorrendje, amelynek ismerete megkönnyítheti a mindennapos sminkelés procedúráját. Alapozó használat előtt ápolni kell bőrünket, fontos a tonizálás és a hidratálás, de ha nincs elég időnk megvárni, hogy teljesen megszáradjon az arcbőrünk, akkor egy száraz papírkendővel itassuk fel a felesleges zsiradékot, hogy az alapozó megfelelően tapadjon. Az alapozó felvitelének első lépése, hogy az arccsúcsot, az orrnyerget, a homlokot és az állcsúcsot bepöttyözzük, majd elsimítjuk. A hajtöveknél és a fül környékén fokozottan figyeljünk az alapozó eldolgozására. Mindig tanácsos az áll alá és a dekoltázsra is rakni egy kevés alapozót, hogy elkerüljük a maszk-szerű hatást.

Manapság már rengeteg típusú alapozó közül válogathatunk. Vannak stiftek, amelyek krémalapozót és korrektort is tartalmaznak. Ezek leginkább normál és száraz bőrre ajánlottak. Vannak kompakt alapozók, amelyekkel a kezdőknek is könnyen megy az alapozás. Ezek a kőpúder és a krém állagú alapozó keverékei, így könnyedén elérhető velük a matt és egyenletes hatás. Kétféle kompakt alapozó közül választhatunk, attól függően, hogy milyen típusú a bőrünk. Míg a több a púdert tartalmazó kompakt alapozók a normál vagy vegyes bőrűeknek valók, addig a krémesebb fajta a száraz bőrűeknek ajánlott. A folyékony alapozók a legnépszerűbbek manapság, ezek erősen fednek és könnyen felvihetők. Zsíros bőrhöz tanácsos olaj-mentes változatot választani, száraz és normál bőrhöz pedig hidratáló hatásút. A krémalapozók is igen népszerűek, ezek még jobban fednek, mint a folyékony alapozók. A krém alapozók testvérei pedig a hab állagú alapozók, amelyek gyakorlatilag felhabosított krémalapozók. Ezek kifejezetten az idősebb arcbőrre ajánlatosak, mivel a hab állagnak köszönhetően nem gyűliknek össze a ráncokban.

Webáruházunkban az alapozók széles palettáját kínáljuk vásárlóinknak, nálunk a legnagyobb márkák (MAC, Astor, Rimmel, Maybelline, Miss Sporty, Max Factor) termékei közül válogathat. Figyelje változó akcióinkat és szerezze be kedvező áron a kedvenc alapozóját!

setCustomerId#1np5c0c7of7op9c9vvakss7ngert0ihj#category#Smink>Alapozók