• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Versace

Szűrés

Versace Parfümök Versace

 
setCustomerId#pj1939adg0usqd98v06467ijl7ufd899#category#Parfümök>Versace

Gianni Versace, kreatív és üzleti zseni

A Versace divatház megteremtője és szellemi atyja Gianni Versace művésznek, egészen pontosan költőnek készült. Édesanyja varróműhelyébe segített be, mint asszisztens, végül annyira megszerette a ruhák, kelmék és divatrajzok világát, hogy 25 éves korában a divat fővárosába, Milánóba ment jelmeztervezőnek. Itt hamar felfigyeltek kivételes tehetségére, és arra, hogy milyen hihetetlen figyelemmel és kreativitással nyúl az anyagok után, így nem volt meglepő, hogy első, már Versace név alatt prezentált bemutatója óriási sikert aratott 1978-ban.

 

 

 

Azóta a Versace Group luxus-ruhakölteményeket, kiegészítőket, parfümöket, kozmetikumokat és bútorokat tervez és árul különféle márkanevek alatt. Egészen 1997-ig - bekövetkező tragikus haláláig - vezette a Versace divatházat, mígnem egy féltékeny rajongója saját Miami Beach-i háza előtt lelőtte. Ezt követően bátyjai lettek a cég igazgatói, húga Donatella pedig a stílusigazgató. E tragédia ellenére a Versace divatház azóta is virágzik, és a divatvilág dobogós helyét senki nem vitatja, olyan sztárok működnek közre a márka népszerűsítésében, mint Madonna, Jennifer Lopez, aki egy igen merész Versace ruhának (is) köszönheti népszerűségét. Ezután futott össze Jorge Sauddal, akivel üzleti és szerelmi kapcsolatot is kialakított. Kevesen tudják, hogy a Versace parfümökön is található logó egy medúzafejet formáz. Gianni görög mitológiához és irodalomhoz fűződő szenvedélyes rajongása miatt választotta e mitológiai alakot: elég egyetlen pillantás a Versace stílusra és az ember örökre elveszhet benne.

Versace 1981-ben adta ki első parfümjét – nőknek tervezve, nemes egyszerűséggel Gianni Versace néven, ami akár a 80-as évek párlata is lehetne. Ciprusos-virágos jegyei a kor legkedveltebb összetevői voltak. ’86-ban egy klasszikus férfiillattal kedveskedtek a férfi Versace rajongóknak: a L’Homme parfüm igazi bőrös illat, meleg de egyben fűszeres is, pikáns mégis a zöld jegyektől friss parfüm.

1992-ben megszületett a Versace ház első legendás parfümpárosa a Versus Donna és Uomo. A nőknek szánt, szenvedélyesen piros üvegbe zárt Versus Donna igazi füstös orientális-virágos parfüm: édes a gyümölcsöktől, vidám a virágoktól és melegen fűszeres az alapjegyektől. A ’90-es évek egyik meghatározó illata volt.

Párja, a férfiaknak szánt Versus Uomo parfüm nem csak üvege formájában, megjelenésében, hanem összetevőiben is idomul női párjához: szintén orientális jegyekkel teli, csak itt a fás jegyek mélyítik el a gyümölcsök édességét. Szenvedélyes, izgató darab.

1994-től indul útjára a Versace Jeans parfüm sorozat. Ötletes fémdobozban, a farmermániára válaszolva, valamint a fiatalos stílust követve évről évre a Jeans sorozat új taggal bővül. A sorozat darabjai: Blue Jeans, Baby Blue Jeans, baby Rose Jeans, Black Jeans, Green Jeans, Red Jeans, Yellow Jeans és White Jeans.

 


2001-ben egy kis fazonigazításon esett át a széria, így jelent meg a Metal Jeans Woman és Man, majd 2002-ben a Jeans Couture Woman, Jeanse Couture Man és Glam.

Mivel a divatház szeret illatpárosban gondolkodni, nem meglepő, hogy a Jeans sorozat gyártását követően kiadták a Versace Man és Woman parfümöt. Ezek a párosok az elegáns, klasszikus Versace vonalat képviselik, a céltudatos nők és férfiak illatát jelentik.

Nem kell sokat várni az igazi Versace nagyágyúra, hiszen a Crystal parfüm sorozat 2004-es megjelenése óta minden eladási toplistát ural és birtokol. A sorozat első darabja, a Crystal Noir egy felejthetetlen és igen karakteres füstös illat, kókusszal, tubarózsával és meggyel, a fülledt erotika jegyében. Lágyabb, tisztább és hétköznapokra szánt párja, a Bright Crystal parfüm az egyik legüdébb gyümölcsös-virágos illatok egyike, valószínű ezért is olyan népszerű.

Később újra visszatérnek a klasszikus, görögös stílushoz, és megalkotják a Versace Pour Homme és Versace (Medusa) illatpárost. Majd 2009-ben, eleget téve a zöld illatok térnyerésének, piacra dobják a nagy sikerű Versense parfümöt, ami semelyik, eddig megjelent Versace illathoz nem hasonlít. 2010-ben megújították egy régi klasszikus illatukat, a Versus Donnát, új köntösbe öltöztették, az illatjegyeket is modernizálták, és a kor divatos „lilás” jegyeit foglalták bele. Legyen az parfüm, luxus ruha vagy kiegészítő, a Versace stílus örök klasszikus marad.

 

"Versace" márka értékelése 1 db vélemény alapján:
4.0
  ( 4.0 / 5 )
Értékelés és vélemény írás
4

Nem akarom megbántani a Versace megszállottakat, de én egyszer a Douglas-ba megillatoltam párat, és mindegyik olyan büdös pacsuli illatú volt, olyan időseknek, öregeknek való illatok, vagy talán még nekik sem, nem tudom, nekem nagyon nem jöttek be. De a Bright Crystal az más, végre egy használható illat, számomra is! Tényleg jó lett! De sajnos még mindig nem jobb, mint a Bruno Banani - Pure Woman! :)