• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Parfümös dezodorok

Szűrés

Parfümös dezodorok

Már az ókor emberei is illatosították magukat és a környezetüket, az emberi test szagának elfedése tehát több ezer éves múltra tekint vissza. A dezodorok és az izzadásgátlás ugyanakkor csak az 1800-as évek végén került előtérbe.

Az első igazi kémiai dezodor az 1888-ban piacra dobott Mum-krém volt. Ez a dezodor egy viasz alapú, cink-kloridos dezodor volt. Ezután 1903-ban a tehetősebbek már használhatták az Everdy nevű dezodort, mely alumínium-kloridot tartalmazott. Az igazi áttörés viszont csak később következett be a dezodorok világában, akkor, amikor megjelentek az első deo spray-k.

Bőrünk nagy részének pH értéke 5,5-ös, a hónaljunké viszont 6,5-ös. Ez azt jelenti, hogy itt a természetes savas védőréteg gyengébb, ennek következtében pedig kedveznek a körülmények azoknak a baktériumoknak, amelyek kellemetlen szagú anyagokat termelnek a verejték lebontása közben. Ez tehát az izzadás folyamata, melynek elfedésére vagy megakadályozására dezodorokat használunk.

A dezodoroknak két fő típusa van. Az egyik típusú dezodorok a baktériumok szaporodását akadályozzák vagy a kellemetlen szagot erősebb illattal próbálják elnyomni. A másik csoportba az izzadás gátló dezodorok tartoznak, ezek pedig olyan dezodorok, melyek a pórusok összehúzásával csökkentik az izzadást.

A kozmetikai cikkek rangsorában manapság a dezodorok igen előkelő helyet foglalnak el. A dezodorok fogyasztása évről-évre növekszik. A nők körében a golyós dezodorok a legnépszerűbbek, a férfiak körében pedig az aeroszolos dezodorok és a stiftek a legkeresettebbek.

Manapság a dezodorokat parfümökkel együtt illetve parfümként is szokás használni. Mára a legtöbb parfümgyártó forgalmaz parfümös dezodorokat is. Ha tehát valaki használ egy bizonyos parfümöt, célszerű az adott parfüm dezodorját használnia, hogy ne keveredjen több különböző illat a testén.

Webáruházunkban a legnagyobb illatházak dezodorjai közül válogathat. Férfi és női dezodorok széles választékát kínáljuk. Áruházunkban több típusú dezodort is kínálunk Deo Spray-k, Deo Natural Spray-k, Deo Stiftek és Golyós dezodorok közül válogathat. Női vásárlóinknak a legnépszerűbb illatok dezodorait kínáljuk, ilyenek például a Nina Ricci Nina Deo Spray, a Paco Rabanne Lady Million Deo Spray vagy a Thierry Mugler Angel Golyós dezodor. Nálunk a férfiak is megtalálhatják az általuk használt parfüm dezodorját és ők is a legnépszerűbb illatok dezodorjai között válogathatnak, ilyenek például a Giorogo Armani Aqua di Gio Deo Stift, a Paco Rabanne 1 Million Deo Stift, a Paco Rabanne Black XS Deo Spray vagy a Gucci Guilty Pour Homme Deo Spray.

setCustomerId#go237k5sgk8hpcva1d6dnuv6qbhlqav3#category#Parfümök>Parfümös dezodorok