Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

A parfümhasználat rejtelmei

Hogy a parfüm öltöztet vagy épp vetkőztet, nem tudjuk, de az biztos, hogy ékesíti testünket.

A frissesség, jól ápoltság érzetének eléréséhez a parfümök nagymértékben hozzájárulnak. Az illat kihat a lelkivilágra, a közérzetre. Egy jól megválasztott parfüm magabiztossá tesz, elősegíti kiegyensúlyozottságunkat.

A parfüm közismerten a csábítás egyik legősibb fegyvere, hiszen tudatalatti vágyakat, érzéseket vált ki bennünk és partnerünkben. Szerencsére ma már nem csak hölgyek alkalmazzák szívesen, hanem jobbnál-jobb férfiparfümök csábító illatával is találkozhatunk

Vásárláskor, ha valaki teljesen bizonytalan, érdemes beleszagolnia először az alapillatokba, és utána már könnyebb lesz elmerülni a részletekben. Tapasztaljuk ki, melyik illattípust kedveljük: a könnyű, a nehéz, a fűszeres, a friss, vagy a fanyar illatokat? Ha sikerült besorolni ízlésünket, máris könnyebbé válik a válogatás.

Nem elég csak az üveget, vagy az illatmintát megszagolni, érdemes pár cseppet a bőrünkre is tenni. Négy illat után azonban minden esetben pihentetni kell az orrot. Érdemes vásárlás közben őrölt kávéba beleszagolni, így semlegesíthetjük orrunkat. A szaküzletek már erre is felkészültek, és nagyon sok parfümériában megtalálható a pultokon a kávé.

Pár jó tanács, amelyet érdemes követnünk:

 • Egy közepes Eau de Parfümnél elég reggel 3-4 fújás.
 • A parfümöt szobahőmérsékleten, sötét helyen tartsuk. A bontatlan üvegben a parfüm károsodás nélkül sokáig eláll, a nyitott üvegben azonban hamar elveszti erejét.
 • Egy-egy alkalomra mindig csak egy parfümöt használjunk, mert megzavarhatják egymást. Az illatok adagolásával is csínján bánjunk, mert az általunk enyhének ítélt illat mások számára bántó lehet.
 • Soha ne válasszon magának parfümöt az alapján, hogy barátnőjén milyen klassz illatot érzett. Minden emberen másként hatnak az illatok, a természetes testszagnak köszönhetően. Kérje el inkább tőle az üvegcsét, és próbálja ki az esszenciát a saját bőrén.
 • Tavasszal és nyáron a legjobbak a friss, virágos, míg ősszel és télen az édesebb, ill. a nehezebb illatok. Vigyázzunk, hogy parfümünk ne uralja a környezetet!

A parfümök használatának másik fontos szabálya a mértékletesség.

 • Saját orrunk hamar megszokja az illatot, sőt később akár szinte észrevétlenné is válhat. Sokan esnek abba a hibába, hogy újabb és újabb adagokkal "turbózzák" fel az illatot, amitől olyan erős illatfelhő veszi körül használóját, hogy az hivalkodó, és visszataszító a környezete számára.
 • Figyeljünk tehát a mennyiségre!
 • Ha kedvenc illatunkat testápoló formájában is megvásároltuk, mindig először a testápolót használjuk és csak ezután következzen a parfüm fújása.
 • A meleg víz hatására kitágult pórusok beszívják a krémet, és a testápolóban található olajok segítenek megkötni az illatot.

Íme néhány tipp, hogy a varázslatos illat tovább tartson!

 • Hintsük meg magunkat zuhany után, hiszen az illat jobban beszívódik a nedves és meleg bőrbe, mint a cserepes, szárazba. Majd masszírozzon be egy szagtalan testpermetet, amely bezárja a bőrbe a parfümöt.
 • A bőrből kipárolgó parfüm illata felemelkedik a levegőbe. Hogy egész nap jó illatú legyen, először az alsó végtagjain (boka, belső térdhajlat) permetezzen parfümöt az ütőerére, majd fölfelé haladva spricceljen a nyakára, a füle mögé.
 • Hintsen némi parfümöt a nyakában viselt sálra, a csuklóját átfogó, vagy a lófarkát erősítő szalagra. A textil sokáig megőrzi az illatmolekulákat, így minden mozdulatával kellemes fuvallatot fog árasztani anélkül, hogy a kölnizést meg kellene ismételnie.
 • A fűszeres ételektől és a forró italoktól az ember könnyen megizzad, amitől az illata erősebb lesz vagy megváltozik. Ezért a desszert kikanalazása előtt ne ismételje meg a kölnizést.