• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Kozmetikumok - Szemkörnyékápolók

Szűrés

Szemkörnyékápolók

Manapság rengeteg féle szemkörnyékápoló közül válogathatunk. Ezek túlnyomó többsége szemránckrém, de vannak gél és olaj állagú szemkörnyékápolók is, illetve szérumokkal is találkozhatunk a piacon. A bőség zavara miatt nem egyszerű eligazodni a különböző szemránckrémek között, és megtalálni a bőrünknek legmegfelelőbbet.

A szemránckrémek használatát illetően fontos tudni, hogy érdemes őket naponta kétszer alkalmazni, reggel és este, így érhető el a legintenzívebb hatás. Az első lépés az, hogy alaposan mossuk meg a kezünket és tisztítsuk meg az arcbőrünket, ha ugyanis nem tiszta a bőrünk, akkor a szemránckrémben lévő értékes hatóanyagok nem tudnak felszívódni. A szemránckrém felviteléhez érdemes a középső ujjunkat használni, mert ezzel tudjuk a leggyengédebben felvinni a krémet, illetve így energetizáló hatást tudunk elérni. Ha lassan és gyengéden bekenjük a szemgödör csontos részét, a szarkalábak körüli területet és a felső szemhéjat, akkor néhány hónap vagy akár néhány elteltével is már látható válik a szemránckrém okozta pozitív hatás.

A szemünket igen érzékeny és vékony bőr veszi körül, ezért fokozottan érzékenyen reagál a külső hatásokra és a szerveztünk állapotára egyaránt. Ezért is nagyon fontos ennek a bőrrétegnek a megfelelő ápolása a megfelelő szemránckrémekkel. A szemránckrémek esetében is, mint általában a kozmetikai szerek esetében, igen fontos tényező az összetétel.

A retinol egy olyan összetevő, amely a legtöbb szemránckrémben megtalálható. Ez az A-vitamin származék gyorsítja a sejtek újratermelődést és a kollagén-termelést, valamint csökkenti az apró ráncokat. A retinol tartalmú szemránckrémek használata inkább este javallott, mivel ennek az összetevőnek a hatására fényérzékennyé válhat és túlzottan kiszáradhat a bőrünk. A retinolos szemránckrémek rugalmasabbá teszik a bőrt, csökkentik annak érdességét, valamint javítják a bőr szerkezetét is.

Az A-vitamin mellett az E-vitamin és a C-vitamin is fontos összetevője a szemránckrémeknek. Az E-vitamin táplál és véd, napvédő hatású, valamint növeli a kötőszövetek vízmegkötő képességét. A C-vitamin növeli a bőr ellenálló képességét, valamint a véredények erősségét. A C-vitamint tartalmazó szemránckrém tehát hatásos ellenszere lehet a szem alatti karikáknak, sötét foltoknak és a szarkalábaknak egyaránt.

Az érzékeny bőrűeknek az a legjobb, ha peptid tartalmú szemránckrémet választanak, a retinolos helyett. A retinol tartalmú szemránckrémekhez hasonlóan a neuropeptid tartalmú szemránckrémek is stimulálják az elasztin és a kollagén termelését, ugyanakkor sokkal kíméletesebbek a bőrhöz.

Az egyik legnépszerűbb összetevője pedig a szemránckrémeknek a hyaluronsav, amellyel a bőr vízháztartását lehet pozitív irányba befolyásolni. De nem csak a hyaluronsav tartalmú szemránckrémek növelik jelentősen a bőr víztartalmát, hanem a ceramidos szemránckrémek is.

Oldalunkon többféle szemkörnyékápoló közül válogathat, legyen az szemránckrém, szemkörnyékápoló gél vagy szérum, nálunk mindent megtalál, amire a bőrének szüksége lehet. Nálunk csak kiemelkedően jó minőségű szemránckrémeket talál, a Nivea, az AHAVA, a Deborah, a Logona, az Organic Surge és a Sante szemránckrémjei közül válogathat. Figyelje változó akcióinkat és válassza ki a bőrének legmegfelelőbb szemránckrémet webáruházunk kínálatából.

setCustomerId#ml5qhidpqlaearbibra71nss4de2eegb#category#Kozmetikumok>Szemkörnyékápolók