• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Kozmetikumok - Napvédő szerek

Napvédő szerek

A napvédők történetét illetően érdekesség, hogy régebben a naptejek csak az UVB sugárzást szűrték. Ma már persze tudjuk, hogy nem csak az UVB hanem az UVA sugarak is károsak. Míg az UVB sugárzás felelős a barnaságért és a leégésért is, addig az UVA sugarak a mélyebb rétegekbe jutva idő előtti öregedéshez, anyajegyek és barna foltok kialakulásához vezetnek. Természetesen ma már a legtöbb naptej véd mindkét sugárzás elllen.

A napvédőszerek között a legelterjedtebbek a naptejek. Napjainkban már senki sem megy úgy nyaralni, vagy egyszerűen csak ki a szabadba, hogy ne használna valamiféle naptejet. A naptejeken a faktorszám azt mutatja, hogy hányszorosára nő a bőr védekezőképessége a napozás alatt. Az egyéni védekezési idő eltérő a különböző bőrtípusok esetében, a nagyon érzékeny bőr például 10 perc alatt le tud égni a naptej védelme nélkül.

A naptej fő jellemzője a faktorszám, ám ez önmagában még nem jelent sokat, hiszen nincs nagy különbség egy 15 és egy 40 faktoros naptej között. Míg a 15 faktoros naptej 93-94 %-os védelmet nyújt az UVA és az UVB sugárzások ellen, addig a 40 faktoros naptej alig nagyobb 97 %-os védelmet. Már az egészen alacsony faktorszámú naptejek is 80 % fölötti védelmet nyújtanak. Ezért is fontosak a naptej használata mellett a különböző ismert praktikák is, hogy a déli órákban még naptejjel bekent bőrrel se napozzunk, a vízálló naptejek felvitelét is ismételjük meg fürdés után, valamint, hogy a kisgyermekek bőrére a számukra kifejlesztett naptejet kenjük, hiszen ezeknek más az összetételük, védik a fokozottan érzékeny bőrt is.

A különböző bőrtípusokra más féle napvédő alkalmazása javasolt, például a zsíros bőrűek ne használjanak napozó krémet, helyette inkább gél vagy spray használata ajánlott. Az arcbőrünkre ne használjunk naptejet, hanem csak krém állagú napvédőket. Ezen túlmenően mindenképpen érdemes elolvasni a használati utasítást, hiszen vannak például olyan naptejek, amelyek csak akkor nyújtanak védelmet, ha a napozás megkezdése előtt fél órával már a bőrünkön vannak.

Webáruházunk a naptejek széles választékával várjuk. Megtalálhatók nálunk a népszerű Nivea napvédők. Válogasson a Nivea naptejek, napvédő sprayk, gyermek naptejek és napvédő arckrémek között és jusson hozzá kedvező áron a kedvenc Nivea napvédőjéhez.

Nálunk kaphatók a világhírű Piz Buin cég naptejei is. Az első naptejük 1946-ban került forgalomba és az óta töretlen a cég sikere. Az Aloe Vera-val gazdagított naptejek és egyéb napvédők természetesen hidratálják és nyugtatják bőrét. Oldalunkon megtalálhatók a Piz Buin napvédők és napozás utáni készítmények széles választékban.

Amennyiben pedig Ön a natúr termékeket részesíti előnyben, oldalunkon akkor is megtalálhatja az Önnek megfejelő naptejet. A Deborah és a Sante naptejei és egyéb napvédő szerei között válogathat. Figyelje változó akcióinkat és találja meg a bőrének legmegfelelőbb naptejet webáruházunkban!

setCustomerId#e25tua5fhap2dh687f15974lep739m26#category#Kozmetikumok>Napvédő szerek