• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Kozmetikumok - Dezodoráló szerek

Szűrés

Dezodoráló szerek

Parfümöket már az Ókor óta használnak az emberek a környezetük és a testük illatosítására. Az emberi test szagának elfedése a középkorban került igazán előtérbe, hiszen a különböző járványok elterjedése az emberek fürdéstől való félelmét eredményezte, ezért tisztítás helyett inkább illatosították testüket. Ez az időszak az tehát, amely elindította a parfümök és a dezodorok elterjedését.

A dezodorok és az izzadásgátlás ugyanakkor csak később, az 1800-as években kezdtek szélesebb körben elterjedni. Az első igazi (kémiai) dezodor a Mum-krém volt, amely 1888-ban jelent meg a piacon. Ez a dezodor tulajdonképpen viaszos közegbe kevert cink-klorid volt. Néhány évvel később, 1903-ban került forgalomba az első izzadás gátló dezodor, amely az Everdy nevet viselte. Ez volt az első olyan dezodor, ami alumínium-kloridot tartalmazott.

Manapság rengeteg féle illatú, színű, formájú, állagú és összetevőjű dezodor közül választhatunk. Ahhoz, hogy eligazodjunk a dezodorok világában, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy valójában mit is csinálnak a dezodorok. Az egyik legfontosabb dolog, hogy alapjában véve két fajta dezodor típus étezik. Az egyik típusba tartozó dezodorok a baktériumok szaporodását gátolják meg vagy egyszerűen valami erősebb illattal próbálják elnyomni a kellemetlen szagokat. A másik típusú dezodorok az izzadás gátló dezodorok, melyek a pórusok összehúzásával csökkentik magát az izzadást. Ezen két típusba tartozó dezodorok között az összetételüket tekintve jelentős különbségek vannak. Az utóbbiak, tehát az izzadás gátló dezodorok használata csak a túlzottan verejtékező embereknél indokolt, hiszen ezek a dezodorok alumíniumsókat vagy cinkvegyületeket tartalmaznak. A normálisan működő emberi szervezet esetében a verejtékszag kialakulásáért felelős baktériumok elszaporodásának meggátolása a dezodorok feladata.

Az izzadás természetes folyamat, ugyanakkor bizonyos testrészeknél fokozottabban jelentkezik, ez pedig kellemetlen közérzetet eredményezhet. A dezodoroknak az izzadás csökkentéséből és a szagok elrejtéséből kifolyólag tehát fontos közérzetjavító hatásuk van. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy ma a kozmetikai cikkek népszerűségét tekintve a dezodorok igen előkelő helyen állnak. A dezodorok fogyasztása évről-évre növekszik. A dezodoroknak manapság többféle megjelenési formája létezik, vannak deo sprayk, deo stiftek, golyós dezodorok és testpermetek is. Míg a férfiak az aeroszolos dezodorokat és a stifteket részesítik előnyben, addig a nők golyós dezodorokat használnak leggyakrabban.

A nők által kedvelt golyós dezodorok vastag falú üvegekben kerülnek a polcokra, illatanyagot, etilalkoholt, bőrrokon zsiradékot, valamint fertőtlenítő és szagtalanító hatóanyagokat tartalmaznak. A férfiak által előnyben részesített aeroszolos dezodorok alkoholban oldott hatóanyagot, illatanyagot, bőrpuhító, zsírozó anyagokat és hajtógázt tartalmaznak, míg a dezodor stiftek szilárd halmazállapotú készítmények, melyek alapanyaga viaszos zsírszerű anyag.

Webáruházunk a különböző típusú, állagú és illatú dezodorok széles palettájáról válogathat. A férfiak és nők egyaránt megtalálhatják nálunk az igényeiknek legmegfelelőbb dezodorokat. A legnagyobb gyártók termékeit kínáljuk kedvező árakon, ilyenek a Dove, a Garnier és a Nivea dezodorjai. A natur és biotermékek kedvelői Logona, Primavera és Sante dezodorok közül szemezgethetnek. Webáruházunk célja, hogy folyamatosan bővülő kínálatunkban Ön is megtalálja a bőrének legmegfelelőbb dezodort.

setCustomerId#9lfapajamgdco87jeanc2p9sciupfe3l#category#Kozmetikumok>Dezodoráló szerek