• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Kozmetikumok


Kozmetikumok

A kozmetika szó a görög 'kozmein' szóból ered, jelentése: rendbe szedni, díszíteni. A szépségápolás és a fiatalság megőrzésének vágya több ezer éves múltra tekint vissza. A kozmetikumok használatára utaló legkorábbi emlékek az ókori Egyiptomból származnak. Az egyiptomi sírokban parfümtároló edényeket, viasz- és festék-maradványokat találtak. A gazdag egyiptomi nők többféle kozmetikumot is használtak, illatos olajokkal kenegették a bőrüket és sminkelték is magukat. Magyarországon is elterjedt volt a kozmetikumok használata, az Aquincumban és Tapolcán talált római kori leletek (pl.: kenőcsöstégely) is ezt bizonyítják.

A hajózás és a kereskedelem fellendülése az ismeretek bővülését eredményezte. Így kezdődhetett meg a 17. században a kozmetikumok és a tisztálkodás világában mérföldkőnek tekinthető szappangyártás Marseille-ben. Franciaország a parfümgyártás és a szépségápolás központjává vált.

Az 1800 évek hoztak újabb jelentős fordulatot a kozmetikumok terén, hiszen ekkor már az orvosok is azt hangoztatták, hogy a szépség az egészség megnyilvánulási formája és, hogy a szépítőszerek feladata a bőr védelme. Ezzel teremtették meg a mai kozmetikumok elméleti alapjait.

Ma már a tisztálkodás alapvető fontosságú és a kozmetikumok használata mindennapos dolog. Lényeges azonban, hogy mindenkinek másmilyen a bőre, így mindenkinek magának kell kiválasztania a bőrének legmegfelelőbb kozmetikumokat. Szerencsére nagy a választék, rengeteg gyártó kozmetikumai elérhetők az emberke számára.

Nem csak az olcsó parfümök, hanem a kozmetikumok terén is folyamatosan bővülő választékkal várjuk kedves vásárlóinkat. Nálunk a legnagyobb cégek kozmetikumai közül válogathat, mint például a Nivea, a Dove, a Garnier, a Palmolive és a Clean&Clear. Mindent megtalálhat kínálatunkban, ami kozmetikum, a szappanoktól és a tusfürdőktől kezdve, a testápolókon és a napvédő krémeken át a speciális kezelésekig.

A világmárkák mellett luxus kozmetikumokat is kínálunk elérhető árakon. A parfüm webshop kínálatában megtalálhatja nálunk az Olay kozmetikumok széles választékát is, melyek az Oil of Olaz utódai. A bio és natur kozmetikumokat a Greenland, a Logona, az Organic Surge és a Primavera termékei képviselik. Oldalunkon kaphatók továbbá az AHAVA által készített holttengeri ásványokat tartalmazó kozmetikumok is. A baba és gyermek kozmetikumaink között Gabi és Nivea termékek közül válogathat. A férfiak is megtalálhatják nálunk a nekik legmegfelelőbb kozmetikumokat, az AHAVA, a Deborah, a Dove, a Garnier, a Nivea és a Palmolive termékei közül válogathatnak. A parfüm áruház célja, hogy a kozmetikumok terén is széles választékot és kedvező árakat biztosítson vásárlóinak.

Kozmetikum Márkák