• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Hajápolás - Samponok

Szűrés

SamponokA sampon szó hindi eredetű, a ’chāmpo’, masszírozni jelentésű ige felszólító alakja. . Először az angol nyelvbe került át ’shampoo’ formában, majd onnan került a magyar nyelvbe ’sampon’ alakban. 1860-ban módosult a szó jelentése ’szappan felvitel’-re, hiszen ekkor már rendszeresen használtak szappant a fejbőr mosásához, ami azonban nem volt a legjobb módszer, hiszen vékony rétegben rárakódott a hajra és a kellemetlen érzet mellett még ápolatlan külsőt is kölcsönzött. Később angol borbélyok fejlesztették tovább a sampont, úgy hogy, gyógynövényeket adtak a vízben felforralt szappanhoz. A 20. században a sampon egyre népszerűbb termék lett, már boltban is lehette kapni, valamint megjelent az első sampon reklám is 1914-ben. Az 1930-as években készült el először a mai sampon igazi elődje, amely szintetikus felületaktív anyagokat tartalmazott, ez volt a Drene.

A sampon tehát egy olyan hajápoló termék, amely segít eltávolítani a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket a hajról és a fejbőrről. Asampon egyik fő összetevője a felületaktív anyag, ez képzi a habot. Emellett illat- és színanyagokat is tartalmaznak a samponok, de kerülhetnek beléjük gyöngyházfényű pigmentek vagy akár szilikon is. Ezek az adalékanyagok természetesen a sampon specifikációjától függnek.

Napjainkban kaphatók olyan samponok, amelyek tartalmaznak valamiféle kondicionáló anyagot. Az ilyen samponokra a „2 in 1” elnevezést használják. Ha azonban olyan sampont választunk, ami nem tartalmaz ilyen összetevőt, akkor a hajmosást valamilyen kondicionáló termék használata követi, ez lehet balzsam vagy pakolás.

Manapság a samponok terén is hatalmas választék vár minket. Vannak speciális samponok például korpás, zsíros, száraz vagy fénytelen hajra, de ezeken kívül még rengeteg fajta típussal találkozhatunk. Nem egyszerű kiválasztani a saját hajtípusunknak megfelelő sampont ebben a hatalmas választékban.

Webáruházunkban csak kiváló minőségű samponokat talál, így próbáljuk megkönnyíteni a választását. Megtalálhatók nálunk a legnépszerűbbsamponok képviselői, a Garnier és a Schwarzkopf termékei kiváló minőséget nyújtanak évtizedek óta. Kaphatók oldalunk a Syoss samponjai is, a cég jelmondata pedig: „Professzionális hajápolás, hihetetlenül vonzó áron”. Az utóbbi években a Dove és a Nivea is előrukkolt a saját samponjaival, nálunk ezeket is megtalálhatja. Akik pedig a natúr termékeket részesítik előnyben, azok a Logona, a Sante és az Organic Surge természetes samponjai közül válogathatnak. Ha pedig valami igazán újra vágyik, próbálja ki az Olivia szilárd samponjait!

Oldalunkon folyamatosan bővülő sampon-kínálat várja. Figyelje változó akcióinkat és jusson hozzá kedvező áron, a hajának legmegfelelőbb samponhoz!

setCustomerId#novpbvsouneehftj5oevqfh3qopl8a97#category#Hajápolás>Samponok