• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Hajápolás - Hajlakkok

Szűrés

Hajlakkok

1984-ben dobták piacra az első hajlakkot. A hajlakk sikere az óta is töretlen, hiszen néhány év alatt forradalmasította a hajformázást. Néhány fújás a megfelelő hajlakkból és tartós, fényes frizurát kapunk, ennek is köszönhető, hogy manapság szinte mindenkinek ott lapul a fürdőszobaszekrényében egy hajlakk.

Manapság többféle típusú hajlakk közül választhatunk, van például göndör hajra való vagy festett hajra való, de egyes hajlakkokat azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy megvédjék a hajszálakat a káros napsugárzástól. Ezek alapján tehát mindenkinek meg kell találni a saját igényeinek legmegfelelőbb hajlakkot. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy laza természetes hatást csak a gyengébb erősségű hajlakkokkal tudunk elérni, ugyanakkor a tökéletes és tartós hatás érdekében érdemes extra erős hajlakkot választani.

Hajlakk használata előtt bizonyosodjunk meg a flakon és a szórófej megfelelő állapotáról. Többszöri használat után a hajlakkban lévő gyanta kicsapódhat a szórófejre és eltömítheti azt. Ezért használat után érdemes letörölgetni a hajlakk szórófejét.

A tökéletes eredmény eléréséhez a hajlakkot 30 cm-ről érdemes a hajra fújni és a flakont állandó mozgásban kell tartani. A mai hajlakkok olyan formulákat tartalmaznak, amik megakadályozzák a hajtincsek összeragadását, de ez csak a megfelelő használat esetén lesz így.

Ha dúsabb és emeltebb frizurát szeretnénk, hajoljunk előre majd dobjuk hátra a hajunkat és a tincseket felemelve, azok alá egyesével fújjuk a hajlakkot egészen közelről a hajtövekhez. Ebben az esetben arra kell odafigyelni, hogy hagyjuk megszáradni a hajlakkot és csak ez után fújjuk a következő tincsre.

Napjainkban már vannak alkoholmentes hajlakkok is, amelyeket kifejezetten az érzékeny fejbőrűek számára fejlesztettek ki. A hajlakkban lévő alkohol kiszáríthatja a fejbőrt, ezért az erre érzékenyek az alkohol tartalmú hajlakkot csak a hajvégeikre használják, a fejbőrt kerüljék!

A könnyed zsírosodó hajúaknak fokozottan oda kell figyelni a hajlakk használatára. Nem tanácsos a hajtövekre a fújni a hajlakkot, hiszen ez még zsírosabbá teheti. Érdemes kerülni a fényességet adó hajlakkokat (ultra shine, diamond gloss), ezek ugyanis még zsírosabb hatást kelthetnek.

Ha egyenesítésre szeretnénk használni a hajlakkot, fújjunk egy keveset a kezünkbe és simítsuk végig a rakoncátlan tincseket. Az azonban fontos, hogy hajsütés előtt ne használjunk hajlakkot, hiszen így beleégetjük azt a hajunkba. Hajsütés után azonban az eredmény fixálására tökéletes a hajlakk.

Webáruházunkban Nivea, got2b és Wella hajlakkok széles választékából válogathat, a light-tól az extra erős tartást biztosítóig nálunk mindent megtalál, amire szüksége lehet. Ha professzionális készítményt keres, válogasson a Syoss hajlakkok közül, ha pedig natúr termékkel szeretné kényeztetni haját, válassza a Sante hajlakkját!

setCustomerId#k9cs4ni2n6f2pcq7sav1i6u5t4uk5sph#category#Hajápolás>Hajlakkok